Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:00 | 25/12/2020

Με τελείως διαφορετικό τρόπο άνοιξαν τις πύλες τους οι εκκλησίες για τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία.

Στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ σε όλη τη χώρα, οι ναοί ξεκίνησαν από τα ξημερώματα των Χριστουγέννων να δέχονται τους πιστούς με το «σταγονόμετρο».

Λόγω των ειδικών κανονισμών που ισχύουν για τις εκκλησίες, οι υπεύθυνοι των ναών δέχονταν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. Οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά εκτός των ναών για να μπορέσουν να προσκυνήσουν, ακούγοντας ταυτόχρονα από τα μεγάφωνα τη θεία λειτουργία.

Τόσο οι πιστοί, όσο και οι ιερείς φορούν μάσκες, ενώ σε πολλές εκκλησίες πραγματοποιούνται δυο, τρεις ή και περισσότερες λειτουργίες για να καταφέρουν να τις παρακολουθήσουν οι άνθρωποι που θα σπεύσουν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ιερού ναού της Αγίας Φωτεινής, στη Νέα Σμύρνη, όπου βρέθηκε το MEGA.

Οι πιστοί, όπως φάνηκε, κρατούσαν τις αποστάσεις, ενώ συχνές ήταν και οι παραινέσεις των υπευθύνων του ναού, που καλούσαν τον κόσμο να μη συνωστίζεται. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ με τα μέτρα του lockdown, ορίζει για τις εκκλησίες ότι εντός των ναών θα μπορούν να βρίσκεται ένας πιστός για κάθε 15 τ.μ.. Το ανώτατο όριο παρουσίας είναι οι 25 πιστοί, με εξαίρεση τους μητροπολιτικούς θα μπορούν να παραβρίσκονται έως 50 άτομα.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis