Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:28 | 01/12/2015

Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνωστών που εστάλη στο policenet.gr

Χωρίς αλλαγή νοοτροπίας, χωρίς αλλαγή ¨συμπεριφοράς ¨, χωρίς αξίες ιδεώδη και ιδανικά, χωρίς ανιδιοτέλεια, χωρίς πίστη και συναδελφικότητα, χωρίς σεβασμό στους κανονισμούς του σώματος, χωρίς ¨έμπνευση¨ σε ενσυνείδητη πειθαρχία δεν μπορεί να κρατήσει το βάρος των ευθυνών καμιά αναδιαρθωμένη δομή αστυνόμευσης.

Μια από τις καλύτερες αστυνομίες στον κόσμο, βρίσκεται στα όριά της και ¨κρατά¨ χάριν στο φιλότιμο και στην αυταπάρνηση λίγων …. λίγων και καλών όμως.

Οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η ρουσφετολογία, η ¨πώληση της ιδιότητας ¨ του αστυνομικού με σκοπό το προσωπικό όφελος, οι ¨εσωτερικές κλίκες ¨, η μετατροπή πολλών Υπηρεσιών σε ¨ανώνυμες εταιρίες ¨, τα υπηρεσιακά λόμπι, η λειτουργία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο περιθώριο της ¨πολιτικής του υπουργείου¨ και τόσες άλλες παθογένειες, πρέπει να σπάσουν και το πύον να εξέλθει ώστε να ¨καθαρίσει ¨ το σώμα.

Δεν χρειάζεται πολλά για να έχεις τον «καλύτερο εαυτό » των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας, δεν χρειάζεται δαπάνη σε βάρος του δημοσίου.

Θέληση, κατανόηση, ειλικρίνεια και απόφαση χρειάζεται … και ηγέτες.

1-Να εφαρμοστεί λοιπόν, επιτέλους η 15ημερη έκδοση διάταξης υπηρεσίας ώστε να μπορεί να προγραμματίσει την ζωή του (η υπηρεσία αυτή να ανακοινώνεται μέσω του police online, οπότε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την σχετική διαταγή, το σύστημα να μην κάνει ¨δεκτή¨ την διάταξη υπηρεσίας και άμεσα να διατάσσεται Π.Δ.Ε

2-Να επεκταθεί και να γίνει άμεσα προσιτός σε όλους, ο Συνήγορος του Αστυνομικού (άρθρο 52α ν.4249/2014 )

3-Να οργανωθούν καλύτερα τα γραφεία πιστοποιημένων Συμβούλων Ψυχικής Υγείας σε κάθε Διεύθυνση εάν τούτο είναι δυνατόν

4-Να χορηγούνται σε σταθερή βάση δάνεια στο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, μέχρι το 30% της ¨ελεγχόμενης ¨μισθοδοσίας τους.

5- Να σταματήσει – με μια εκ των έσω υποστήριξη- ο αστυνομικός να νιώθει σάκος του μποξ, αποδιοπομπαίος τράγος, ¨πουλημένο κρέας ¨και αναλώσιμος.

6- Να ανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους οι βαθμού και η ιεραρχία στα σώματα ασφαλείας( δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε στην οδό Στουρνάρη αστυνομικό Διευθυντή με τρεις αστυφύλακες σε μέτρα τάξης )

7- Να αξιοποιηθούν όλοι οι καλύτεροι και όχι οι ¨φελλοί¨, και οι διαπλεκόμενοι ( γιατί όχι ένας ικανότατος Αστυφύλακας να μη μπορεί να προαχθεί με βάση τις δεξιότητές του και τις ικανότητές του )

8- Να σπάσουν τα λόμπι των απανταχού ¨επιτελείων¨ που κρατούν αγκυλωμένη την υπηρεσία, για να μην χάσουν τις θέσεις τους και το βόλεμα τους και για να προωθούν επ άπειρο τους δικούς τους ( γιαυτό το λόγο δημιουργήθηκε το police online, για να μειωθεί στο 50% η γραφειοκρατία)

9-Να ακουστούν περισσότερο οι φωνές των συνδικαλιστών των σωμάτων ασφαλείας ..και πολλά άλλα, γνωστά.

Καμία αναδιάρθρωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί εάν δεν ¨υποστηριχθεί¨ ψυχικά και ηθικά από αυτούς που θα την πραγματώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα τύχει «εσωτερικού σαμποτάζ» και θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος … όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

OMΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis