Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:13 | 21/08/2017

Στα πλαίσια του δημιουργικού συνδικαλισμού που στόχο έχει τη βελτίωση των εργασιακών και οικονομικών συνθηκών των Αστυνομικών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και μέλη του ΕΝΑ, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, προτείνουν όπως συζητηθούν σοβαρά θέματα που απασχολούν τόσο τους συναδέλφους, όσο και τα Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Σωματεία ανά τη χώρα,

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 23-08-2017

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε όπως εισάγετε στην συνεδρίαση του ΔΣ της 23-08-2017 τα παρακάτω θέματα:

  • Σχεδιασμός δράσεων για την αντιμετώπιση της μη απόδοσης πενθημέρων – νυχτερινών στους Δόκιμους Αστυφύλακες.

Οι διατάξεις του άρθρου 127 του Ν.4472/19-05-2017 στις οποίες προβλέπεται η μη καταβολή στους Δόκιμους Αστυφύλακες α) του επιδόματος για πέραν του πενθημέρου εργασία, β) του επιδόματος για εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες, γ) του μηνιαίου επιδόματος ύψους 100€ για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στους Νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης, αποτέλεσαν τη χαριστική βολή και τον οικονομικό στραγγαλισμό των ήδη κακοπληρωμένων Δοκίμων Αστυφυλάκων οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν αστυνομικό έργο επί 15μήνου αμοιβόμενοι πλέον με το αναξιοπρεπές «φιλοδώρημα» των 270€ περίπου.

Η Ομοσπονδία οφείλει να πιέσει ενεργά για την άμεση άρση της συγκεκριμένης επαίσχυντης διάταξης έως τότε όμως απαιτείται να δοθεί άμεση λύση από την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία η οποία θα πρέπει να αφορά στην αναδρομική αποκατάστασή τους με την δικαιολόγηση εκτός έδρας αποζημίωσης για όλες τις ημέρες της πρακτικής τους εκπαίδευσης.

Η Ομοσπονδία μας με ανακοίνωσή της την 01-08-2017 προανήγγειλε ότι αν δεν υπάρξει άμεση επίλυση του ζητήματος, τότε αυτή θα σταθμίσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει τις περαιτέρω δράσεις – κινητοποιήσεις.

Επειδή από την έξοδο των Δοκίμων Αστυφυλάκων για πρακτική εκπαίδευση ήδη έχει παρέλθει άπρακτο χρονικό διάστημα 2,5 μηνών, καθώς επίσης άπρακτο παρήλθε 20ήμερο από την συνάντηση αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο ΤΟΣΚΑ ο οποίος όπως ενημερωθήκαμε (από την ίδια ανακοίνωση) αναγνώρισε την υποχρέωση άμεσης υλοποίησης σχετικής ΚΥΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ως θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση, την λήψη απόφασης για περαιτέρω δράσεις – κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση αναδρομική αποκατάσταση των Δοκίμων με τον παραπάνω προτεινόμενο τρόπο.

[custom:google-ads]

 

  • Συζήτηση- Προτάσεις για Κινητοποίηση στην 82η Δ.Ε.Θ.

Η χρονιά που πέρασε από την περσινή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας μας στα πλαίσια της 81ης Δ.Ε.Θ., θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς καμία δόση υπερβολής ως εφιαλτική και ισοπεδωτική, τόσο όσον αφορά τον οικονομικό στραγγαλισμό των αστυνομικών (μονίμων και δοκίμων) που επέφερε η ψήφιση του Ν.4472/19-05-2017, όσο και την αποδιοργάνωση των αστυνομικών Υπηρεσιών που επήλθε με την εφαρμογή της πολυδιαφημιζόμενης – αλλά σχεδόν καταστροφικής κρίνοντας πάντα από το αποτέλεσμα – «Αναδιάρθρωσης – Αναδιοργάνωσης» και την περιστολή των λειτουργικών δαπανών.

Φυσικά δεν πρέπει και δεν μας διαφεύγει ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα ενώ χρήζει Πολιτικής λύσης, αυτή όχι μόνο δεν δόθηκε αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται να υφίσταται και να γιγαντώνεται  με κάθετα ανερχόμενους ρυθμούς, μετακυλιόμενο στις πλάτες του αστυνομικού προσωπικού το οποίο συνεχίζει να «αιμορραγεί» προκειμένου για τη διαχείρισή του, χωρίς καν τον απαραίτητο προαπαιτούμενο σχεδιασμό και υλικοτεχνική υποδομή.

Για τους παραπάνω λόγους φρονούμε και γι’ αυτό ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ως θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση, την λήψη απόφασης για σχεδιασμό δράσεων – ισχυρών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια της 82ης Δ.Ε.Θ., προκειμένου να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος των αστυνομικών αλλά και της ίδιας της Αστυνομίας, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε ως Συνδικάτο να περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σθεναρά μέχρι την άρση των κατάπτυστων αυτών διατάξεων και νομοθετημάτων.

Προτείνουμε επίσης να συγκληθεί άμεσα Γενικό Συμβούλιο, ώστε να τοποθετηθούν σχετικά, όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

  • Συζήτηση – Απόδοση εξόδων μετακινήσεων από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 17-05-2017

Παρότι παρήλθε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την πραγματοποίηση της Ένστολης Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας μας, ακόμη δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων τα έξοδα μετακίνησης στα οποία αυτές υποβλήθηκαν προκειμένου για την μετάβασή τους στην Αθήνα και την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση .

Εύλογα εκδηλώνονται παράπονα από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα οποία ως είναι γνωστόν υποβάλλονται πέραν των εξόδων μετακίνησης και σε επιπλέον έξοδα όπως αυτά της σίτισης ή και της διαμονής των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση μελών τους , με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά η ταμειακή τους ευρωστία και σε πολλές των περιπτώσεων να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ικανά στις πάγιες οικονομικές τους υποχρεώσεις προκειμένου για την  απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Στο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο ( μηνός Μαϊου 2017) της Π.Ο.ΑΣ.Υ., οι ΜΠΑΝΤΟΛΑΣ Στέλιος και ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα υποβάλαμε πρόταση περί της πλήρους  αποζημίωσης των εξόδων μετακίνησης των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων που αφορούν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. σύμφωνα πάντα με τα παραστατικά που θα υποβάλουν στην Ομοσπονδία, αλλά και δικαιολόγηση των εξόδων διανυκτέρευσης (εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί) για τις νησιωτικές Ενώσεις καθώς και αυτές που η έδρα τους απέχει πέραν των 500 χιλιομέτρων από τον τόπο πραγματοποίησης της κινητοποίησης.

Η πρότασή μας αυτή δεν συζητήθηκε ούτε στο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο μηνός Ιουνίου 2017.

Επανυποβάλλουμε την πρότασή μας αιτούμενοι την εισαγωγή της ως θέμα συζήτησης και την άμεση πίστωση των αναλογούντων ποσών στις δικαιούχες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις.

21 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΜΠΑΝΤΟΛΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΕΝΑ

“πρώτα ο Συνάδελφος”

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis