Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 28/07/2022

Μετανιωμένος φέρεται να εμφανίστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ο 58χρονος που δολοφόνησε την 84χρονη μητέρα του στο Ξηροχώρι Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη.

Ο μητροκτόνος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού, ανέφερε ότι δεν άντεχε άλλο να φροντίζει την κατάκοιτη και τυφλή ηλικιωμένη. Όπως είπε, ζούσαν οι δυο τους στο ίδιο σπίτι και έπρεπε να τη φροντίζει συνέχεια, γεγονός που τον είχε επιβαρύνει ψυχολογικά.

Διαβάστε επίσης

Ο 58χρονος είχε νοσηλευτεί το 2021 σε ψυχιατρική κλινική. Όπως προκύπτει από την έρευνα, είχε «προαναγγείλει» τη δολοφονία της μητέρας του. Συγκεκριμένα φέρεται να είχε πει στον αδερφό του ότι αρχικά θα σκοτώσει την 84χρονη και στη συνέχεια εκείνον.

Ο καθ’ ομολογία δράστης ήταν γνωστός στο χωριό για την ακραία συμπεριφορά του. Συνήθιζε να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και να δημιουργεί προβλήματα στους συγχωριανούς του. Το θλιβερό είναι ότι αρκετές φορές φερόταν άσχημα σε βάρος της 84χρονης. Κανείς, ωστόσο, δεν περίμενε ότι θα φτάσει στο σημείο να τη δολοφονήσει.

Ή ηλικιωμένη έπασχε επί σειρά ετών από διαβήτη και τα τελευταία χρόνια είχε απωλέσει την όρασή της. Τα ξημερώματα της Τετάρτης ξύπνησε και ζήτησε από το γιο της ένα ποτήρι νερό. Της ήταν αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθεί, καθώς ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι. Ο γιος της δεν ανταποκρινόταν. Εκείνη επέμενε να ζητάει νερό. Τότε ο 58χρονος, σε κατάσταση κρίσης, πήρε μία γυάλινη φιάλη, τη χτύπησε στο κεφάλι και την έριξε κάτω. Μετά την πάτησε δυνατά με το πόδι του στο στέρνο και τέλος της έσφιξε με δύναμη το λαιμό. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Της έβγαλε τα ρούχα και προσπάθησε να την ενταφιάσει στο κοιμητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, η άτυχη 84χρονη βρέθηκε γυμνή στο διάδρομο της μονοκατοικίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 58χρονος αφού τη δολοφόνησε, της έβγαλε τα ρούχα, με σκοπό να την πάρει στα χέρια και να πάει να τη θάψει.

Τελικά ο 58χρονος δεν υλοποίησε το σχέδιο του και διέφυγε. Ο αδερφός του βρήκε νεκρή την 84χρονη μητέρα του και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 58χρονος συνελήφθη και ανακρίθηκε. Για αρκετή ώρα αρνούνταν την πράξη του και έλεγε ψέματα για το πως προκλήθηκαν τα τραύματα της ηλικιωμένης γυναίκας. Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε έκανε τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι είναι ο δράστης, ενώ τον πίεσαν με στοχευμένες ερωτήσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν ο μητροκτόνος να ομολογήσει και να περιγράψει πως έγιναν όλα. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει εάν ο θάνατος της 84χρονος προήλθε από πνιγμό (όταν ο δράστης την έσφιξε με τα χέρια στο λαιμό) ή εάν προήλθε από τα χτυπήματα στο κεφάλι και στο στέρνο.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis