Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 03/12/2015

Tο Προεδρείο της Ένωσής μας συναντήθηκε με τον Διευθυντή της ΔΑΕΘ, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο ΒΑΚΡΙΝΟ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υποδιευθυντής της ΔΑΕΘ, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΔΟΥΒΑΛΗΣ, και οι Διοικητές ΥΑΤ, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος ΓΚΑΜΠΡΑΣ, και ΥΜΕΤ, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Γεώργιος ΜΠΑΣΜΠΑΝΑΣ.  

   Ενώ η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού ζητήματος, η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα οι συνάδελφοι των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων έχουν αναλάβει το δυσκολότερο έργο της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και δημόσιας τάξης.

   Μάλιστα αν προσμετρηθούν τα μέτρα τάξης σε εκδηλώσεις πάσης φύσεως, οι πορείες εργαζομένων και η φύλαξη ευαίσθητων στόχων, ιδίως ενόψει των επόμενων ημερών, μιλάμε για μια κρίσιμη περίοδο κοινωνικά και υπηρεσιακά.

   Οι συνάδελφοι της ΔΑΕΘ βρίσκονται καθημερινά στην Ειδομένη όπου οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες, οι μηδαμινές συνθήκες υγιεινής και η υπερεργασία,  θυμίζουν εργασιακό «Μεσαίωνα». Αναλυτικά, κάθε βάρδια αντί για 8ωρη καταλήγει να είναι 12ωρη λόγω της απόστασης που διανύουν οι συνάδελφοι, η έλλειψη προσωπικού σε συνάρτηση με τις αυξημένες υποχρεώσεις έχουν εκτινάξει τον αριθμό των οφειλόμενων ρεπό, ενώ η Διοίκηση δεν έχει προβλέψει την χορήγηση των αναγκαίων ειδών προσωπικής υγιεινής.

   Όλα αυτά τα ζητήματα τέθηκαν από την Ένωσή μας, ενώ παράλληλα αιτηθήκαμε την απεμπλοκή των συναδέλφων από τις μετακινήσεις στην Μυτιλήνη λόγω της εισροής προσφύγων. Προτάθηκε η φύλαξη της Ειδομένης από τη ΔΑΕΘ και αντίστοιχα η φύλαξη της Μυτιλήνης από την ΔΑΕΑ. Μόνο με περιορισμό των μετακινήσεων μπορούν να είναι σε ετοιμότητα οι συνάδελφοι και πληρέστερη η φύλαξη των σημείων.

   Το Προεδρείο μας παρέθεσε τις δυσκολίες των συναδέλφων της ΥΜΕΤ και πρότεινε ως αντίμετρο την απεμπλοκή τους από τη φύλαξη ορισμένων στόχων εντός Θεσσαλονίκης, πρόταση που δεν απέκλεισε ο κ. Διευθυντής και θα εξετάσει εκτενέστερα.

   Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στη διάσπαση των διμοιριών, τακτική που δρα αποδυναμωτικά και πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

   Ο κ. Διευθυντής και οι κ.κ. Διοικητές μας ανέφεραν ότι έχουν εντοπίσει τα προβλήματα και οι ίδιοι, αναγνωρίζουν την κρισιμότητα των στιγμών και ήδη προσπαθούν να επιλύσουν τα ανακύψαντα προβλήματα. Μας ανέφεραν ότι θα εξετάσουν όσα τους προτείναμε και θα διαβιβάσουν στους προϊσταμένους τους όσες προτάσεις δεν εμπίπτουν στα όρια των αρμοδιοτήτων τους.

   Η Ένωσή μας δηλώνει ότι παρακολουθεί τα παραπάνω ζητήματα στενά, ενώ μέλη του Προεδρείου μας θα συνεχίσουν να βοηθούν, κατά το δυνατόν, τους συναδέλφους καλύπτοντας τα κενά τις διοικητικής μέριμνας. 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6976518061                                                             6932649076

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis