Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 19/04/2022

Μέσα σε κλίμα οδύνης και με τις αρμόζουσες τιμές σε εν ενεργεία αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, η οικογένεια, οι συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς, είπαν το Σάββατο 16 Απριλίου το τελευταίο «αντίο» στον 49χρονο Θανάση Δεσλή, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (13/4), ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία στο λιμάνι της Σύμης.

«Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετήσαμε ένα δικό μας άνθρωπο, έναν καλό, αγαπητό και εξαίρετο συνάδελφο τελώντας στην Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου (Βόλου) την νεκρώσιμο Ακολουθία και την ταφή αυτού όπου με απόφαση της Ηγεσίας του ΛΣ – ΕΛΑΚΤ πραγματοποιήθηκε με τις αρμόζουσες στρατιωτικές τιμές», αναφέρει σε δελτίο τύπου το Λιμεναρχείο Στυλίδας όπου υπηρετούσε ο εκλιπών, ο οποίος για υπηρεσιακούς λόγους είχε αποσπαστεί στη Σύμη.

Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν επίσης πολλοί ιερείς, καθώς και η πολιτική και στρατιωτική τοπική ηγεσία των Σ.Α – Ε Δ εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Λιμενάρχης Στυλίδας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ευθύμιος Βέτσικας ενώ με το πέρας της ακολουθίας, επιδόθηκαν στην σύζυγό του εκλιπόντος, η Ελληνική Σημαία, το πηλήκιο καθώς και τα μετάλλια του.

Ο επικήδειος

«Θλιβερό καθήκον ως Λιμενάρχη Στυλίδας μου επιβάλλει να πω αυτά τα λίγα λόγια.

Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο, έναν καλό, αγαπητό και εξαίρετο συνάδελφο με κοινή πορεία τουλάχιστον με μένα τον τελευταίο χρόνο.

Αποχαιρετάμε σήμερα έναν αξιωματικό εν ενεργεία του Λιμενικού Σώματος, έναν συνεργάτη, φίλο και οικογενειάρχη, που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.

Ο Αθανάσιος Δεσλής είχε πολλά, χαρακτηριστικά όμως ήταν η λιτότητα, η εργατικότητα και το προπαντός το ήθος του.

Άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις, είχε Υπηρετήσει σε πολλές λιμενικές αρχές αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμα του και κάνοντας φίλους και συνάδελφους να είναι περήφανοι που τον γνώρισαν.

Υπηρέτησε με αρχές, με ήθος και ευγένεια, στις λιμενικές αρχές του Κεντρικού Λιμεναρχείου του Βόλου, των Λιμεναρχείων της Στυλίδας, της Αιδηψού, της Σκιάθου με τελευταίο σταθμό αυτή του Α’ Λιμενικου Τμήματος στην Γλύφας του Λιμεναρχείου Στυλίδας, κερδίζοντας δίκαια, την εκτίμηση και το σεβασμό συμπολιτών και συναδέλφων.

Ο Θανάσης Κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα το 1999 στο Τμήμα ∆οκίμων Λιμενοφυλάκων Λιμενικού Σώματος όπου αποφοίτησε επιτυχώς ακολουθώντας ευδόκιμη υπηρεσία στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατά την εικοσιτριάχρονη σταδιοδρομία του στο Λιμενικό Σώμα υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις τόσο σε Κεντρικά όσο και σε Λιμεναρχεία όπως προείπα , ενώ του απονεμήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Συνάδελφε Θανάση κανείς μας, ακόμα μέχρι και την τελευταία στιγμή της είδησης του θανάτου σου, δεν ήθελε να πιστέψει ότι έχανες την μάχη για τη ζωή.

Ίσως γιατί όλη σου η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες: Για ιδανικά, αξίες, αρχές και για την ανύψωση της Σημαίας του Λιμενικού Σώματος την οποία Υπηρέτησες και αγάπησες μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής σου.

Ο Αθανάσιος Δεσλής θα είναι πάντα παρών στη μνήμη όσων τον γνώρισαν και είχαν την τύχη να μοιραστούν μαζί του στιγμές, είτε κατά την άσκηση του καθήκοντος είτε ακόμη και απλές, καθημερινές στιγμές επικοινωνίας, είτε εν ώρα Υπηρεσίας, είτε μέσω του αθλητισμού, αφού ήταν συμφώνα με τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ένας από τους καλύτερους για πολλά χρόνια διαιτητής στην Α 1 κατηγορία στο μπάσκετ.

Το Λιμενικό Σώμα αποχαιρετά ένα άξιο τέκνο του με σεβασμό, αγάπη και ευγνωμοσύνη ο οποίος «απέθανε υπηρετών υπό την Σημαία».

Αγαπητέ Θανάση, έφυγες από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι που όλοι, μοιραία, κάποια μέρα θα ακολουθήσουμε κάποτε.

Δυστυχώς έφυγες πολύ νωρίς, πάνω στην πιο αποδοτική σου περίοδο αφού θα μπορούσες να προσφέρεις πολλά τόσο στους συναδέλφους σου, στους φίλους σου στην οικογένεια σου όσο και στους απλούς πολίτες.

Έφυγες πρόωρα μέσα από την αγκαλιά της συζύγου σου πριν καλά- καλά προλάβεις να νοιώσεις τη χαρά της πατρότητας δίνοντας και μεταλαμπαδεύοντας τις αρετές σου στο μόλις 4 αρων χρονών παιδί σου.

Εκ μέρους του λιμεναρχείου Στυλίδας και του Α΄Λιμενικου Τμήματος Γλύφας όπου Υπηρετούσες σου απευθύνουμε το ύστατο Χαίρε και εκφράζουμε εγκάρδια τα πιο ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και στους οικίους σου για την τεράστια αυτή απώλεια.

Υποσχόμενοι, διαβεβαιώνουμε ότι η μνήμη σου θα διατηρείται άσβεστη και θα παραμένει στο διηνεκές στην καρδιά, στο μυαλό, ενδυναμώνοντάς μας να υπηρετούμε τους ίδιους στόχους και τα ίδια ιδεώδη που κι εσύ με τόση συνέπεια και υπευθυνότητα υπηρέτησες γεμίζοντάς μας υπερηφάνεια.

Χωρίς τη παρουσία του Ανθυπασπιστή Λ.Σ Αθανάσιου Δεσλή το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή είναι φτωχότερο και η Τάξη των λιμενοφυλάκων του 1999 χάνει ένα πολύτιμο συμμαθητή και αξιωματικό.

Φίλε Θανάση σε αποχαιρετούμε, σήμερα, στο τελευταίο, στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου.

Είμαστε σίγουροι ότι πλέον θα είσαστε παρέα στην αιώνια αγκαλιά του Άγιου Θεού μας μαζί με τον συνάδελφό που χάθηκε και αυτός νωρίς τον Αλουτζανίδη Γιάννη ο οποίος υπηρετούσε στο Λιμεναρχείο Στυλίδας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!»

lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis