Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 11/03/2021

Ελικόπτερο, drone μέχρι και δικό της οπερατέρ επιστράτευσε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για να εποπτεύει και να καταγράφει όσα λαμβάνουν χώρα κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην πρυτανεία του ΑΠΘ και κατά τη διάρκεια της πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει ή ακόμα και να εξαλείψει τα φαινόμενα βίας που εκδηλώνονται ανά διαστήματα κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ επιστράτευσαν σήμερα νέες μεθόδους και νέα μέσα παρακολούθησης των γεγονότων και επόπτευσης του χώρου.

Όπως αναφέρει το GRtimes.gr στο πλαίσιο αυτό, ένα ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, “χτένιζε» από το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης από τη στιγμή που ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο ΑΠΘ αλλά και κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική επέμβαση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Αστυνομίας γνωρίζοντας ότι η κατάσταση θα είναι έκρυθμη μετά από όσα συνέβησαν στη Ν. Σμύρνη, αλλά και μετά τα δεκάδες βίντεο που κατέγραψαν και ανάρτησαν πολίτες στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα εις βάρος τους, σήμερα αστυνομικός των δυνάμεων των ΜΑΤ, κινήθηκε ανάμεσα στους συναδέλφους του και με κάμερα βιντεοσκόπησε την κινητοποίηση αλλά και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Ο αστυνομικός – οπερατέρ, παρά τον πετροπόλεμο που ξεκίνησε από ομάδα διαδηλωτών και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, συνέχισε να τραβά πλάνα, έτσι ώστε να μπορεί να αποτυπωθεί  εάν σημειώθηκε ή όχι αστυνομική αυθαιρεσία και παρεκτροπή καθηκόντων κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Η συγκεκριμένη τακτική, χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό από αστυνομικούς και από ότι φαίνεται έκανε πρεμιέρα και στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, ειδικά drones της ΕΛΑΣ -που όπως και το ελικόπτερο επιστρατεύθηκαν και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έδιναν ακόμη πληρέστερη εικόνα σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της πορείας, αλλά και τις κινήσεις ορισμένων διαδηλωτών με επιθετικές διαθέσεις.

Πηγή:   eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis