Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:59 | 11/09/2022

Τη συνδρομή ενός πολύπειρου πρώην στελέχους της βρετανικής Εσωτερικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχει εξασφαλίσει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να σχεδιάσει την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη έφερε στην επιφάνεια δυσλειτουργίες και παθογένειες χρόνων. Συνεπώς, το βρετανικό μοντέλο θεωρείται το καλύτερο υπόδειγμα για ζητήματα πληροφοριών και εθνικής ασφάλειας, για να γίνει πιο αποτελεσματική η ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης

Το βρετανικό μοντέλο επιλέχθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα και επαφές των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. Ο Βρετανός ειδικός με τον οποίο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τεράστια εμπειρία σε ζητήματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, κυβερνοασφάλειας, πληροφοριών και μεταρρυθμίσεων του τομέα της ασφάλειας.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο ακόμα και σήμερα διαθέτει υψηλό κύρος στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η συμβολή του στην αναμόρφωση της ΜΙ5 συνδέεται και με τις γενικότερες εξελίξεις στον αντιτρομοκρατικό τομέα. Ωστόσο, το όνομά του μέχρι στιγμής κρατείται μυστικό.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί του, συζήτησαν την υφιστάμενη κατάσταση των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και για τα προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν. Με βάση τα δεδομένα που παρέλαβε ο Βρετανός ειδικός, θα πραγματοποιήσει μια σύντομη αξιολόγηση του συστήματος πληροφοριών και ασφάλειας στην Ελλάδα με έμφαση στη διαλειτουργικότητα των διαφορετικών υπηρεσιών και θα υποβάλει προτάσεις για αλλαγές.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis