Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 10/05/2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 9 Μαΐου 2022, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού των επιχειρησιακών Υπηρεσιών, με αντικείμενο τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων – εκπαίδευση αστυνομικών εκπαιδευτών, συνολικά (229) αστυνομικών.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της δια ζώσης εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική κατά το χρονικό διάστημα από 21-02-2022 έως 09-05-2022, σε επτά (7) εκπαιδευτικές σειρές.

Η εκπαίδευση αυτή είχε ως σκοπό την δημιουργία ενιαίου εκπαιδευτικού υλικού και πυρήνα εκπαιδευτών, οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις που θα αποκομίσουν από την εκπαίδευση στο προσωπικό των επιχειρησιακών Υπηρεσιών έκαστης Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας έξι (6) ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθηγητές Πανεπιστημίων, Εισαγγελικοί Λειτουργοί, συνεργάτες και στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, καθώς και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνέβαλαν καθοριστικά η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με Αναπηρία, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με άλλα μάτια», ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας, ο Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger , το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το «Χαμόγελο του Παιδιού», το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ατόμων και η Μ.Κ.Ο. Οικογένειες «Ουράνιο Τόξο».

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εισηγητών συμπεριλαμβανόταν η κα Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και ο κος Γεώργιος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι παρακάτω κύριες θεματικές ενότητες:

  • Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
  • Αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.
  • Δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
  • Δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας με ΑμεΑ άτομα.
  • Προστασία ανηλίκων θυμάτων βίας, δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας.
Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis