Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αμερικανίδα αστυνομικός
18:14 | 30/07/2022

Η αστυνομία στην πόλη της Alpharetta των ΗΠΑ, αντικαθιστά τις παραδοσιακές επαγγελματικές κάρτες με τεχνολογία μέσω της χρήσης της πλατφόρμας Police Smart Card. Οι αστυνομικοί είναι πλέον εξοπλισμένοι με μια κάρτα που περιέχει έναν κωδικό QR τον οποίο μπορεί να σαρώσει το κοινό.

Πριν μερικές εβδομάδες, το Αστυνομικό Τμήμα της Alpharetta πιστοποιήθηκε από την Smart Card ως το πρώτο στη χώρα που εφάρμοσε το πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης

Τους τελευταίους μήνες, η υπηρεσία συνεργάστηκε με την Police Smart Card με έδρα τη Μοντάνα σε ένα πρώτο στο είδος του πιλοτικό πρόγραμμα για να αντικαταστήσει τις επαγγελματικές κάρτες των αστυνομικών με πλήρως εξοπλισμένες έξυπνες κάρτες, εξηγεί ένα δελτίο τύπου της πόλης Alpharetta.

Οι κάρτες επιτρέπουν σε έναν πολίτη να σαρώσει έναν κωδικό QR στην κάρτα για να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες της υπηρεσιακής ταυτότητας ενός αστυνομικού, να κατεβάσει μία ηλεκτρονική κάρτα με τα στοιχεία επικοινωνίας του και έναν αριθμό υπόθεσης, ακόμη και μια έρευνα που μπορεί να συμπληρώσει ο πολίτης για να παράσχει σχόλια σχετικά με την αλληλεπίδρασή του με τον εν λόγω αστυνομικό.

Οι πολίτες που έχουν πέσει θύμα εγκλήματος μπορούν επίσης πιο εύκολα να μοιράζονται πληροφορίες με τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεσή τους. Οι κάρτες έχουν επίσης δυνατότητα επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC), έτσι ώστε ένας πολίτης να έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες πατώντας απλώς την κάρτα με το smartphone του.

Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι να διευκολύνει τους πολίτες να γνωρίσουν τους αστυνομικούς και να οικοδομήσουν θετικές, πιο προσωπικές σχέσεις, ώστε να μην είναι απλώς ένα άτομο με στολή. Σύμφωνα με αξιωματούχους του τμήματος, αυτές οι σχέσεις είναι βασικές για τη βελτίωση της αντίληψης των πολιτών για την αστυνομία.

«Υπάρχει μια έννοια που ονομάζεται αστυνομική νομιμότητα που ουσιαστικά δηλώνει ότι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην αστυνόμευση μιας κοινότητας μόνο εφόσον το κοινό μας το επιτρέπει και θα μας επιτρέψει να αστυνομεύουμε την κοινότητα μόνο εάν μας θεωρούν νόμιμους», λέει ο Αστυνόμος Mike Stewart, ο οποίος ηγείται της ανάπτυξης του προγράμματος έξυπνων καρτών.

«Η νομιμότητα προέρχεται από τη διαφάνεια και βλέπουμε τις έξυπνες κάρτες ως έναν τρόπο για να είμαστε ακόμη πιο διαφανείς, ενώ παράλληλα διευκολύνουμε το κοινό να αλληλεπιδρά μαζί μας. Εάν έχετε μία καλή αλληλεπίδραση με έναν αστυνομικό, θέλουμε να το μάθουμε. Εάν έχετε μια όχι και τόσο καλή αλληλεπίδραση, θέλουμε επίσης να το μάθουμε, και σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να είναι εύκολο για εσάς να μας το πείτε γιατί αυτό μας διευκολύνει να εντοπίσουμε ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο Stewart εξήγησε ότι η πλατφόρμα έξυπνων καρτών διευκολύνει επίσης το τμήμα να αποκτήσει και να αναλύσει δεδομένα σχετικά με την απόδοση κάθε αστυνομικού και τις δημόσιες αλληλεπιδράσεις του, κάτι που θα βοηθήσει το Σώμα να κατανοήσει καλύτερα πώς αποδίδει κάθε αστυνομικός στο πεδίο, να προσαρμόσει την εκπαίδευση για κάθε αστυνομικό και να βελτιώσει την απόδοσή τους.

«Το βλέπουμε όλο αυτό ως ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον για την αστυνόμευση και είναι συναρπαστικό να γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες σε όλη τη χώρα παρακολουθούν τι κάνουμε με αυτό το πρόγραμμα στο Αστυνομικό Τμήμα της Alpharetta και τι μπορούν να μάθουν από εμάς», καταλήγει ο Stewart.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis