Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:45 | 01/12/2015

Μετρητά κάτω από το στρώμα άνω των 15.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα κι άλλα πολύτιμα είδη όπως διαμάντια κι άλλoυς πολύτιμους λίθους, θα πρέπει να δηλώσουν μέσω Taxisnet στο πλαίσιο της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) όσοι είναι υπόχρεοι για αυτήν.

Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών που ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής της νέας ηλεκτρονικής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει:

-οι δηλώσεις πόθεν έσχες υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet με τους σχετικούς κωδικούς που διαθέτει ο φορολογούμενος

- Η έναρξη υποβολής των δηλώσεων καθορίζεται για την 1η Ιανουαρίου του 2016

- Θα πρέπει να δηλωθούν τα μετρητά που διακρατώνται από τον υπόχρεο εφόσον ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ και τα πολύτιμα αντικείμενα εφόσον η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά ισχύουν αθροιστικά ανά νοικοκυριό.

- Για την διευκόλυνση της συμπλήρωσης της δήλωσης αντλούνται αυτόματα στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος (E1 και E9). Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αυτή, δηλαδή η υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες από βουλευτές, δημοσιογράφους, κρατικούς λειτουργούς κ.α., αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για την δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση Δήλωση πόθεν έσχες (18 KB)

 

http://www.capital.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis