Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 21/12/2018

Μετεστέγαση Υπηρεσιών εις βάρος πολιτών και εργαζομένων

Όπως είναι γνωστό από μέρες υπήρξαν διαταγές για την άμεση μετεστέγαση διαφόρων Υπηρεσιών, μέσα σε αυτα και των Υπηρεσιών του Α.Τ. & Τ.Α. Ελληνικού με αυτες του Α.Τ & Τ.Α. Αργυρούπολης.

[custom:google-ads]

Με νεότερη διαταγή ορίσθηκε η ημερομηνία συγχωνέυσεων παρά τις επισημάνσεις για τις δυσλειτουργίες που προκαλούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ti είπε ο νομικός σύμβουλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για το νέο μισθολόγιο των Αστυνομικών και την διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας

Υπενθυμιζουμε αναλυτικότερα με παράδειγμα το Τμήμα Ασφαλείας Αργυρούπολης, για ποιους λογους κρίνεται αδύνατη η συστέγαση του με το Τ.Α. Ελληνικου στο κτίριο του πρώτου.

Στο υπάρχον κτίριο οι χώρος που διατίθεται ήδη για την υποδοχή των πολιτών, προσαγόμενων, συλληφθέντων, κρατουμένων και γραφείο Αξιωματικού Υπηρεσίας, είναι ενιαίος και στον ιδιο όροφο με την κατοικία του ιδιοκτήτη του οικήματος.

Αν λοιπόν βρίσκονται στον ίδιο χώρο όλοι οι προαναφερόμενοι ταυτόχρονα δημιουργείται πληθώρα επικίνδυνων καταστάσεων που αφορούν τόσο την ασφάλεια των πολιτών και εργαζομένων όσο και από δυσλειτουργίες στα πλαίσια υπηρεσιακών ενεργειών.

Επίσης δημιουργούνται κίνδυνοι που αφορούν υγειονομικά θέματα καθώς δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο πολίτες με προσαγόμενους που είναι πιθανόν ναρκομανείς ή άτομα με πιθανόν μολυσματικές ασθένειες.

Αφού λοιπον τοποθετηθούν και τα υλικά της μεταφερόμενης Υπηρεσίας, γίνεται αντιληπτό ότι ο χώρος αυτός μικραινει επικίνδυνα.

Οι υπάρχοντες χώροι είναι ήδη υπερκαλυμμένοι από τον εξοπλισμό και το αρχειο της υπάρχουσας Υπηρεσίας και ήδη αρκετό από αυτό έχει τοποθετηθεί στους εξωτερικούς χώρους οπότε και χώροι που θα χρησιμοποιηθουν καθ'υπέρβαση θα δημιουργήσουν πιθανούς κινδύνους και σε υγειονομικό επίπεδο εξαιτίας απουσίας εξαερισμού και καθαρισμού των χώρων. 

Τέλος αναφέρεται πώς οι εγκαταστάσεις είναι ανεπαρκείς έναντι πολιτών και προσωπικού καθώς βρίσκεται σε οίκημα 50ετίας περίπου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πως συχνα δημιουργείται πρόβλημα με τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, ηλικιωμένων και ατόμων ΑμεΑ αφού δεν διαθέτει ανελκυστήρα, και το προσωπικο να κατεβαίνει έξωθεν Υπηρεσίας για την εξυπηρέτησή τους.

[custom:google-ads]

Παρόμοια προβλήματα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και το Τμήμα Τάξης όπου σημειωτέον εκεί βρίσκονται και τα κρατητήρια της Υπηρεσίας.

Κατόπιν των ανωτέρω και για την αποφυγή οποιασδήποτε δημιουργίας οποιουδήποτε προβλήματος, δυσλειτουργίας ή πρόκλησης δυσμενών σχολίων των πολιτών για το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει διάλογος με τους αρμοδίους εμπλεκόμενους φορείς και συνέναιση στην αναβολή της εν λόγω μετεστεγασης μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών που γίνονται στο παραχωρηθέν από τον Δήμο Ελληνικου-Αργυρούπολης οίκημα.

Γιαβρής Κωνσταντίνος
Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis