Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 14/11/2019
Το κείμενο που ακολουθεί εστάλη από αστυνομικό - αναγνώστη στη σελίδα του Policenet.gr στο Facebook:
 
Είμαι εν ενεργεία αστυνομικός και υπηρετώ στην Αττική έχοντας εισαχθεί στην ΕΛ.ΑΣ. με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 
Θα ήθελα να θίξω ενα μείζων ζήτημα αδικίας, που δυστυχώς φαίνεται οτι δεν θα αλλάξει ποτέ, το θέμα των μεταθέσεων και αποσπάσεων στους τόπους συμφερόντων μας.
 
Πρώτον σύμφωνα με το ισχύον π.δ. αστυνομικός με αναπηρία γονέα άνω του 67% δικαιούται απόσπαση 6 μηνών στον τόπο του, ΧΑΝΟΝΤΑΣ όμως τα μόρια το χρονικό διάστημα που υπηρετεί στον τόπο του, δίπλα σε μέλος της οικογένειας του.
 
Τα μόρια δεν προσμετρώνται ούτε σε περίπτωση δικαστικής συμπαράστασης για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η απόσπαση.
 
Όμως τα μόρια προσμετρώνται κανονικά όντας αποσπασμένος (βισματικά) σε επίσημο πρόσωπο του τόπου σου.
 
[custom:google-ads]
 
Δηλαδή τα μόρια δεν μετράνε όταν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας η οικογένειά σου, αλλά μετράνε όταν έχεις κάποια καλή γνωριμία και πηγαίνεις χωρίς προφανή λόγο σε επίσημο πρόσωπο για τουλάχιστον μία τετραετία.
 
Και δεύτερον, είμαστε όλοι νομίζω ξεκάθαρα υπέρ των προσλήψεων και των νέων θέσεων εργασίας σε συμπολίτες μας (τα θετικά της αύξησης του προσωπικού είναι δεδομένα).
 
Πλην όμως, συνάδελφοι υπηρετούν στην Αθήνα 10 και 15 ή και παραπάνω χρόνια αναμένοντας την μετάθεση τους όλα αυτά τα χρόνια προς τους τόπους τους και προσλαμβάνοντας συνοριακούς φύλακες, θα τοποθετηθούν αυτομάτως στους τόπους όπου άλλοι αναμένουν επι συναπτά έτη, καλύπτοντας κενή οργανική και μην έχοντας υπηρετήσει ούτε μια μέρα στην Αττική.
 
Και τέλος μια αστυνομία με ανακριτικούς υπαλλήλους μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, ειδικούς φρουρούς, συνοριακούς φύλακες και δημοτική αστυνομία, είναι μια αστυνομία πολλών ταχυτήτων, κάτι που την κάνει δυσλειτουργική, δημιουργώντας μόνο κωλύματα!
 
Όλοι ελπίζουμε σε έναν τρόπο εισαγωγής στην ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή προβλημάτων και αδικιών!
 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis