Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 11/08/2018

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας καθημερινά αποδεικνύονται άκρως ικανά, σημειώνοντας πολλές συλλήψεις ουσιαστικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών.

[custom:google-ads]

Ωστόσο πολλές φωνές μέσα από το Σώμα αρκετές φορές επισημαίνουν – μέσω ανακοινώσεων αλλά και επιστολών που έχουν παρουσιαστεί στο Policenet.gr – ότι η Αστυνομία ταλαιπωρείται από διαχρονική (και δυστυχώς πάγια ) λειψανδρία στις μάχιμες Υπηρεσίες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Η εν λόγω λειψανδρία σε σημαντικό βαθμό οφείλεται και σε πάρεργα με τα οποία καταπιάνονται οι αστυνομικοί και τα οποία ουδεμία σχέση  έχουν με την ουσία των αστυνομικών καθηκόντων τους.

Ένα τέτοιο καθημερινό πάρεργο είναι και οι μεταγωγές των κρατουμένων.

Η Ένωση Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέπτυξε ενδιαφέρουσες προτάσεις αναφορικά με την Δικαστική Αστυνομία, η ίδρυση της οποίας επίκειται το  επόμενο διάστημα.

Μεταξύ των προτάσεων  η εν λόγω Ένωση επισημαίνει ότι στο άρθρο 2 (σκοπός, αρμοδιότητες) του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου θα μπορούσε να προστεθεί παράγραφος «ι», η οποια να αναθέτει στην Δικαστικής Αστυνομία τη μεταγωγή κρατουμένων από και προς τις Διευθύνσεις Μεταγωγών, τα καταστήματα κράτησης της χώρας, τα αστυνομικά κρατητήρια, τα κέντρα κράτησης και τα αρμόδια δικαστήρια και εισαγγελικές αρχές.

Μία τέτοια νευραλγική νομοθετική αλλαγή θα είχε σαφέστατα και άμεσα οφέλη για τις αστυνομικές υπηρεσίες ολόκληρης της χώρας. Όπως εξηγούν στο Policenet.gr υπηρεσιακοί παράγοντες, κάτι τέτοιο θα «ξεκλείδωνε» αυτομάτως τεράστιο αριθμό πόρων (σε επίπεδο προσωπικού) για την ΕΛ.ΑΣ. με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την τύχη της εν λόγω πρότασης των συνδικαλιστών της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis