Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 14/06/2017

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και έπειτα από τις εντολές που δέχθηκαν από τον Υπουργό Νίκο Τόσκα, είναι αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» αυτές τις περιοχές και μάλιστα να αποκαλύψουν τα θαμμένα οπλοστάσια στους καταυλισμούς των Ρομά, ακόμα και με την χρήση ανιχνευτών μετάλλων.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιούν τουλάχιστον δυο ερευνητικές εισβολές σε καταυλισμούς στην Δυτική Αττική ανά εβδομάδα και μάλιστα να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή, ακόμα και με ανιχνευτές μετάλλων, προκειμένου να αποκαλύψουν το θαμμένο οπλοστάσιο των Ρομά για το οποίο άλλωστε ήδη έχουν πληροφορίες πως είναι υπαρκτό και...θαμμένο.

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα παρουσία του υπουργού Νίκου Τόσκα, ενώ την Τριτη η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο «στρατηγείο» τις ΕΛ.ΑΣ στην Αττική, εν προκειμένω στην ΓΑΔΑ, οπου πήραν μέρος όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε αυτή τη σύσκεψη αποφασίσθηκε κατ' αρχήν η ενίσχυση των Αστυνομικών δυνάμεων στην Δυτική Αττική και κυρίως στο Μενίδι, όπου το τελευταίο διάστημα η αστυνόμευση γίνονταν μόνο από μια ομάδα ΟΠΚΕ, καθώς οι υπόλοιπες είχαν μετακινηθεί στο κέντρο της Αθήνας και στην φύλαξη στατικών στόχων.

Παράλληλα αστυνομικοί, σε 24ωρη βάση θα πραγματοποιούν έλεγχους - «face control» - στους «επισκέπτες» των καταυλισμών, στην πλειοψηφία τους τοξικομανείς και θα προβαίνουν άμεσα σε συλλήψεις, προκειμένου να «κόψουν» το πακτωλό «μαύρου χρήματος», που «κερδίζουν» πολλοί Ρομά από το εμπόριο θανάτου.

Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis