Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 07/07/2022

Τους πήγαιναν σε… Boutique της Πατησίων, και τους αγόραζαν επώνυμα… ευρωπαϊκά ρούχα, όπως επίσης σε κομμωτήρια και κουρεία, προκειμένου να έχουν… ευρωπαϊκό προφίλ επιβάτη. Στη συνέχεια το κύκλωμα δουλεμπόρων από την Αίγυπτο, το Πακιστάν και τη Συρία, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών παραλάμβαναν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών φωτογραφία τους, τύπου διαβατηρίου, προκειμένου να καταρτισθεί ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο θα παρέδιδαν στους αλλοδαπούς, με σκοπό να μετακινηθούν αεροπορικών σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Οι αστυνομικοί έπιασαν επ’ αυτοφώρω έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίζοντας χρήματα σε κομμένα… καλοριφέρ και πάτους παπουτσιών! Τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, από τις 6 Μαρτίου έως τις 4 Ιουλίου, εννέα άτομα, κατά δήλωσή τους Σύριοι, οι οποίοι με πλαστά διαβατήρια, επιχειρούσαν να ταξιδέψουν σε Βαρσοβία, Κατοβίτσε, Μιλάνο, Πράγα, Μάλτα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα συγκεκριμένα άτομα ήταν "πελάτες" του κυκλώματος, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων από τις οποίες εντόπισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο κύκλωμα δουλεμπόρων: Τους έντυναν με επώνυμα ρούχα για να μοιάζουν Ευρωπαίοι - Εκρυβαν λεφτά σε... καλοριφέρ

Μετά την τελευταία περίπτωση παράνομης μετακίνησης στις 4 Ιουλίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 36χρονο φερόμενο "αρχηγό" από την Αίγυπτο, την ώρα που έμπαινε στην… μπουτίκ της Πατησίων, όπου θα "έντυνε" ευρωπαίους, πέντε υπό διακίνηση αλλοδαπούς. Σταδιακά σε καφετέριες και σπίτια της ίδιας περιοχής, συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο συγκρότησαν την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την χώρα μας σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Συνόδευαν τους "πελάτες" τους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου και τους καθοδηγούσαν έως και την επιβίβασή τους σε αεροσκάφη πτήσεων προς Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 8 απόπειρες παράνομης εξόδου από την χώρα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, σε κατάστημα καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 244 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, εκ των οποίων τα 22 πλαστά και τα 222 γνήσια, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 15 κινητά τηλέφωνα, 8.790 ευρώ, 910 λίρες Αιγύπτου, 9 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, 2 τετράδια σημειώσεων, τα οποία περιλαμβάνουν παραγγελίες ταξιδιωτικών εγγράφων, πλήθος δίφυλλων πλαστικοποίησης διαφόρων μεγεθών, για την παραποίηση των προσωπικών δεδομένων ταξιδιωτικών εγγράφων ή την κατασκευή εξ’ υπαρχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, συσκευή φωτισμού UV για τον έλεγχο γνησιότητας εγγράφων, 2 συσκευές κοπής φωτογραφιών και εγγράφων, 21 θήκες διαβατηρίων. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

thetoc.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis