Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:14 | 19/07/2022

Στις αυλές σπιτιών στο Ντράφι έχουν φτάσει οι φλόγες από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πεντέλη.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο πολύ ισχυρές δυνάμεις για την επιχείρηση της κατάσβεσης, με επίγεια και εναέρια μέσα.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας Αττικής Βασίλη Κόκκαλη που μίλησε στον Real FM οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Επίσης δόθηκε εντολή εκκένωσης και στην Ανθούσα από το 112.

Το έργο της Πυροσβεστικής ήταν δύσκολο, με δύο ταυτόχρονα μέτωπα πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης και έντασης εν μέσω ισχυρών ανέμων, που φτάνουν ως και τα 8 μποφόρ.

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη / Φωτογραφία: INTIME

Το ένα μέτωπο, ειδικά, με κατεύθυνση προς Ντράφι-Νέα Πεντέλη ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια, στα 500 περίπου μέτρα από τις πρώτες κατοικίες.

 

Το δεύτερο μέτωπο κινούνταν με μικρότερη ταχύτητα προς το βουνό. Στις 18:20 στάλθηκε στους κατοίκους μήνυμα από το 112 ώστε να παραμένουν σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στις 18:45, ένα δεύτερο μήνυμα κάλεσε τους πολίτες που βρίσκονταν στο Ντράφι να απομακρυνθούν από την περιοχή, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Πεντέλη.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, ενώ καίει σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι - περιοχή Βαγιάτι).

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη / Φωτογραφία: INTIME

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στη φωτιά στην Πεντέλη

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και πιο συγκεκριμένα επιχειρούν ήδη 7 Tractores, 2 Erickson, 1 Bell214, 1 BK117. Επίσης, μόλις δόθηκε εντολη σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Συνολικά αυτή την ώρα επιχειρούν: 78 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 22 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού και 1 ακόμη ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Επίσης, στο Ντράφι επιχειρούν για τις διαδικασίες της εκκένωσης 150 αστυνομικοί με 45 οχήματα.

www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis