Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:45 | 12/05/2022

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 12 Μαΐου 2022) το πρωί, στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από Αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας και Φθιώτιδας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης , ελέγχθηκαν συνολικά (78) άτομα και (8) οχήματα, ερευνήθηκαν (11) οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, προσήχθησαν (15) άτομα και συνελήφθησαν (8) άτομα.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

  • Ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για κλοπή.
  • Ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης για ληστεία.
  • Ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα για εγκλεισμό σε Κρατικό Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων, για ληστεία.
  • Ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για κλοπή.
  • Ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για ηθική αυτουργία σε ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών .
  • Δύο (2) ημεδαποί, για ρευματοκλοπή, έκθεση και παρακώληση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων (παράνομη ηλεκτροδότηση τόπου διαμονής).
  • Ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί, στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης .

Γίνεται μνεία ότι στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε ληστεία που διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες της 08-05-2022, σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, στο Κοιμητήριο του Πυρίου Θηβών.

Συγκεκριμένα δύο εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, καθώς και ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους που ταυτοποιήθηκε, διακριβώθηκε ότι είναι τρεις εκ των τεσσάρων συνολικά δραστών, οι οποίοι προσέγγισαν και αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά την τσάντα της ηλικιωμένης, με αποτέλεσμα η παθούσα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί ελαφρά.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, ενώ επίσης παρίστατο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ , το οποίο προέβη στην αποσύνδεση των παράνομων ηλεκτροδοτήσεων .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis