Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΞΑΣ
11:49 | 25/05/2022

Η Έβα Μιρέλες πήγε χθες στη δουλειά που αγαπούσε: ήταν δασκάλα στην τέταρτη τάξη του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ, στη μικρή πόλη Ουβάλντε, στην πολιτεία Τέξας. Δεν γύρισε ποτέ σπίτι.

Είναι ανάμεσα στα θύματα της σφαγής που διέπραξε βαριά οπλισμένος 18χρονος μαθητής λυκείου, όπως και 19 μικροί μαθητές και άλλο ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού. Έγινε ακόμη μια στατιστική της επιδημίας των mass shootings στα σχολεία των ΗΠΑ.

Ειδικευμένη στην εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες, η Εύα Μιρέλες δίδασκε παιδιά 9 ως 10 ετών, εξήγησε η εξαδέλφη της Κριστίνα Αρισμέντι Μιρέλες μέσω Facebook. «Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια», ανέφερε. Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και «τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου.

Ο σύζυγός της Ρουμπέν Ρουίς είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που εντέλλεται να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή.

Εικόνα
ΣΦΑΓΗ ΤΕΞΑΣ

 

Η θεία της Λίδια Μαρτίνες Δελγάδο τη θρήνησε μέσω Facebook. «Είμαι έξαλλη διότι συνεχίζονται αυτά τα τουφεκίδια. Τα παιδιά αυτά ήταν αθώα. Δεν θα έπρεπε να μπορεί να αγοράζει κανένας τουφέκια τόσο εύκολα. Αυτή εδώ είναι η πόλη όπου μεγάλωσα, μικρή κοινότητα 20.000 ανθρώπων. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά σε αγαπημένα μου πρόσωπα», τόνισε η κυρία Μαρτίνες Δελγάδο. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τη χώρα μας, την πολιτεία μας, τα σχολεία μας, και για τις οικογένειες όλων».

H δεύτερη δασκάλα που έχασε τη ζωή της, ήταν ο 46χρονη Ίρμα Γκαρσία, μητέρα 4 παιδιών.

Εικόνα
ΣΦΑΓΗ ΤΕΞΑΣ

 

Η Γκαρσία είχε περάσει 23 χρόνια διδασκαλίας και είχε προταθεί ως δασκάλα της χρονιάς από την ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια του Ουβάλντε το 2019.

Η δασκάλα Ίρμα Γκαρσία Η δασκάλα Ίρμα Γκαρσία Κοινοποιώντας την είδηση του θανάτου της στο Facebook, ένας ανιψιός της που ονομάζεται Τζον έγραψε: «Η Τία μου δεν τα κατάφερε, θυσιάστηκε προστατεύοντας τα παιδιά στην τάξη της, σας ικετεύω να την συμπεριλάβετε στις προσευχές σας... Ίρμα Γκαρσία είναι το όνομα της και πέθανε σαν ήρωας. Αγαπήθηκε από πολλούς και θα μας λείψε πραγματικά».

Η τραγική ειρωνεία με το σχολείο

Πριν από περίπου δύο μήνες η τοπική αστυνομία είχε κάνει επίδειξη στο σχολείο πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ένοπλος εισβολέας. Ανάμεσα στους αστυνομικούς που συμμετείχαν ήταν και ο Ρούμπεν Ρούιζ. Σήμερα το πρωί ο βετεράνος αστυνομικός πληροφορήθηκε πως η σύζυγός του, Εύα Μιρέλες, είναι η μία από τις δύο δασκάλες που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του Ράμος.

Απέμεναν δύο ημέρες για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς όταν διαπράχθηκε η σφαγή. Η πόλη Ουβάλντε, κάπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο, έχει περίπου 16.000 μόνιμους κατοίκους, σχεδόν το 80% εκ των οποίων έχει λατινοαμερικάνικη καταγωγή, σύμφωνα με τα δεδομένα της πιο πρόσφατης απογραφής πληθυσμού των ΗΠΑ.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis