Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:50 | 24/11/2015

Με αφορμή την επέτειο υπογραφής, πριν από 26 χρόνια, της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το ΙΜΔΑ παρουσίασε τόμο με τίτλο «Εκπαίδευση και δικαιώματα του ανθρώπου - Αφιέρωμα στα 70 χρόνια του ΟΗΕ», εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του γιατί η Ελλάδα δεν έχει κυρώσει ακόμα το 3ο Προαιρετικό Πρωτόκολλο της Διεθνούς Σύμβασης, που αναθέτει στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού την αρμοδιότητα να εκδικάζει ατομικές προσφυγές (αναφορές) για την προστασία των παιδιών.

Η Σύμβαση του ΟΗΕ
Στην εκδήλωση επισημάνθηκε ότι τη Σύμβαση του ΟΗΕ κύρωσε πριν από μερικές εβδομάδες και η Σομαλία (το 196ο κράτος) «με μελανή, δυστυχώς, ακόμα εξαίρεση τις ΗΠΑ». Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) Γ. Σταυρόπουλος γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε από την πολιτεία η εκπόνηση σχεδίου για την εκπαίδευση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην εκδήλωση μίλησαν η τ. πρύτανης Αλ. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, ο διευθυντής γυμνασίου-λυκείου του καταστήματος κράτησης νέων στην Αυλώνα Π. Δαμιανός, ο πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης ΟΛΜΕ Π. Χαραμής κ.ά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

http://www.ethnos.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis