Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 06/10/2015
Μπαράζ ελέγχων για όπλα, ναρκωτικά αλλά και ΙΧ με ξένες πινακίδες που δεν έχουν καταβάλει τέλη ταξινόμησης ξεκινά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι σχετική απόφαση για δραστηριοποίηση των Κινητών Ομάδων Ελέγχου είχε ληφθεί τον Ιούλιο του 2015 και η διαφορά χρονικής φάσης μέχρι την υλοποίησή της ήταν περίπου τέσσερις μήνες.
 
Σύμφωνα με έγγραφο που συνέταξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, «αρχικά από 1ης Οκτωβρίου 2015 θα δραστηριοποιηθούν τρεις Κινητές Ομάδες Ελέγχου στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες. Οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου θα δραστηριοποιούνται σε διόδια εθνικών οδών, πύλες εισόδου της χώρας, συγκοινωνιακούς κόμβους και άλλους».
 
Όπως σημειώνεται αναλυτικά, «στόχος των ερευνών θα είναι η καταπολέμηση της μη απόδοσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καπνικά, αλκοολούχα, ενεργειακά προϊόντα για την ασφάλεια και προστασία (όπλα, ναρκωτικά, παραποιημένα είδη), για τον έλεγχο της καταβολής των τελών ταξινόμησης (οχήματα με ξένες πινακίδες) και γενικότερα την πάταξη των παραβάσεων του τελωνειακού κώδικα».
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis