Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Δ
09:50 | 13/06/2022

Γράφει ο ΣΑΜΙΩΤΗΣ Αναστάσιος, Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α

Έχοντας όλα τα χρόνια στο πεζοδρόμιο και βλέποντας ότι οι ανάγκες των υπηρεσιών αυξάνονται είτε έξω στο δρόμο κατά την περιπολία είτε στο Αστυνομικό Τμήμα καλό θα ήταν να μειώσουμε λίγο την ταλαιπωρία μας.

Δηλαδή πόσες φορές έχουμε μεταφέρει κρατούμενο σε νοσοκομείο για παθολογικά αίτια περιμένοντας στην σειρά για να εξεταστεί 2-4 ώρες σε εφημερεύον νοσοκομείο και το αστυνομικό τμήμα μένει κενό με την απουσία των συναδέλφων.

Είτε κάποιες φορές απασχολείται με αυτό το κομμάτι η εποχούμενη περιπολία που υφίσταται για την προστασία των πολιτών αλλά εν τέλει η κάθε περιπολία έχει καταστεί όχημα για την μεταφορά κρατουμένων-ασθενών με ήσσονος σημασίας ιατρικά θέματα όπως παροχή φαρμάκων ή διενέργεια απλών ιατρικών εξετάσεων.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και τον κίνδυνο των πιθανών αποδράσεων όπως έχουν συμβεί στο παρελθόν ή ακόμη και την μόλυνση των αστυνομικών από τους ασθενείς –κρατουμένους αφού έρχονται σε συνεχή επαφή όλο αυτό το χρονικό διάστημα που γίνεται η εξέταση του στο εκάστοτε νοσοκομείο.

Έτσι λοιπόν με βάση τα ανωτέρω θα μπορούσαμε να έχουμε σε εικοσιτετράωρη βάση ένα παθολόγο και έναν ορθοπεδικό από το Κεντρικό Ιατρείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και αξιολόγηση των περιστατικών εντός των αστυνομικών τμημάτων στους κρατούμενους οι οποίοι θα μπορούσαν να μετακινούνται με ασθενοφόρο που διαθέτουμε σαν Αστυνομία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η παραπάνω ιδέα τυγχάνει εφαρμογής σε διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη αλλά και στην Αμερική με την ευρέως γνωστή έννοια της μονάδας αντιμετώπισης τραύματος.

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis