Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 02/08/2022

Τις πιο χαρούμενες στιγμές τους ζουν αυτές τις μέρες απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας που τα πήγαν καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις, πετυχαίνοντας σε πολλές περιπτώσεις υψηλές βαθμολογίες.

Ύστερα από την ανακοίνωση των βάσεων συνειδητοποίησαν πως η φοιτητική ζωή δεν είναι πια ένα μακρινό όνειρο, αλλά η πρώτη σημαντική επίτευξη των στόχων τους, βάζοντας τις βάσεις για το μέλλον που φαντάζονται και επιθυμούν. 

Διαβάστε επίσης

3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος συγκέντρωσε 18.880 μόρια, βαθμολογία που του επέτρεψε να εισαχθεί στην πρώτη του επιλογή, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Νιώθω πως επιτέλους οι κόποι τόσων χρόνων ανταμείφθηκαν. Η ανακούφιση και η επιβεβαίωση επικρατούν μέσα μου, νιώθοντας πλέον λίγη αγωνία για το τι θα συναντήσω σε κάθε επίπεδο στο πανεπιστήμιο» εξήγησε, λέγοντας πως επειδή είχε 400 μόρια παραπάνω σε σχέση με τις περσινές βάσεις  για τη συγκεκριμένη σχολή, είχε το περιθώριο και την άνεση να βρει σπίτι νωρίτερα στην Αθήνα.

Η Ελλη - Πελαγία Γκούμα υλοποίησε το όνειρό της καθώς εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχοντας συγκεντρώσει 18.350 μόρια, η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, σε σχέση πάντα με τις βάσεις του 2021. Όπως είπε η Ελλη, αισθάνεται πλέον ανακουφισμένη βλέποντας τους κόπους της να ανταμείβονται. «Για να φτάσω ως εδώ δούλεψα σκληρά πετυχαίνοντας εν τέλει το στόχο μου. Τώρα είμαι ενθουσιασμένη για τα μαθήματα που με περιμένουν, αναμένοντας τι θα μου αρέσει περισσότερο» διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως περιμένει να βιώσει δυναμικά το νέο κεφάλαιο της ζωής της.

Η Αφροδίτη Καργάκου με 18.800 μόρια θα σπουδάσει στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εισήχθη πρώτη στη σχολή της, τονίζοντας πως ήξερε ότι θα περάσει στην πρώτη της επιλογή, παρ’ όλα αυτά με την ανακοίνωση των βάσεων η χαρά της ήταν δεδομένη, καθώς ήταν αυτό που ήθελε πάντα να ασχοληθεί στη ζωή της. «Αυτό που βίωσα κυρίως ήταν μια ανακούφιση, καθώς απέβαλα κάθε άγχος» δήλωσε, προσθέτοντας πως ανυπομονεί για το νέο της βήμα ως φοιτήτρια.

ΓΕΛ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

Η Βασιλική Στραβόλαιμου με 17.895 μόρια, κατάφερε να πετύχει το στόχο της που ήταν η εισαγωγή της στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, χάνοντας για μόλις 70 μόρια την αντίστοιχη της Αθήνας. Η ίδια σημείωσε πως επικεντρώθηκε στη σκληρή προετοιμασία όχι μόνο την τελευταία χρόνια αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του λυκείου. Όπως είπε μάλιστα, η απώλεια του θείου της εν μέσω της σχολικής χρονιάς τής στοίχισε αρκετά, χάνοντας για ένα μήνα τον προσανατολισμό της ως προς το διάβασμα, ωστόσο για να τον τιμήσει έβαλε τα δυνατά της για να εισαχθεί στη Νομική. «Πλέον νιώθω χαρούμενη και δικαιωμένη για την επίτευξη του σκοπού μου» σημείωσε.

ΓΕΛ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Η Γεωργία Παναγιωτοπούλου πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχοντας συγκεντρώσει 18.490 μόρια. «Hταν ένας στόχος που είχα θέσει από μικρή ηλικία και για τον οποίο δούλεψα σκληρά με τους καθηγητές μου, οι οποίοι ήταν στο πλάι μου όποτε τους χρειαζόμουν. Τους εκτιμώ όλους ιδιαίτερα, αλλά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φροντιστήριό μου και στον κ. Μαργαρίτη, ο οποίος με τις γνώσεις και τις ικανότητές του με οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα» ανέφερε. Και πρόσθεσε πως μοναδικός της στόχος για το μέλλον είναι να μην σταματήσει να κάνει πράξη αυτό που τη δίδαξαν οι καθηγητές και η οικογένειά της, να προσπαθεί δηλαδή πάντα να εξελίσσεται με άξονα την ανθρωπιά.

Η Σταυρούλα Βλαχοπούλου με 17.000 μόρια κατάφερε να εισαχθεί στη Σχολή Αστυφυλάκων, με την πόλη που θα μεταβεί για την εκπαίδευσή της να ορίζεται στη συνέχεια. Η ίδια έκανε γνωστό πως πρώτη της επιλογή είχε δηλώσει τη Σχολή Αξιωματικών και δεύτερη την Αεροπορία, ωστόσο η τρίτη και η αγαπημένη της κατά βάθος έμελλε να είναι αυτή στην οποία τελικά πέτυχε. «Ένιωσα τρισευτυχισμένη με την ανακοίνωση των βάσεων, έχοντας διανύσει μια αρκετά δύσκολη χρονιά στην αρχή, η οποία έκλεισε ομαλά» υπογράμμισε. 

Η Κωνσταντίνα Μακρυνιώτη πέρασε με το 10% στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Η πρώτη της προσπάθεια το 2021 είχε “σκοντάψει” στα αθλήματα, τα οποία δεν μπόρεσε να περάσει, ωστόσο η επιμονή της για το στόχο της την δικαίωσε ύστερα από ένα χρόνο. «Πέρυσι είχα εισαχθεί στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο, ωστόσο η πραγματική μου επιθυμία ήταν να περάσω στην Αεροπορία. Εφτασα έτσι να μπω πρώτη φέτος στην εν λόγω σχολή, γεγονός που με κάνει πολύ ευχαριστημένη και ικανοποιημένη» κατέληξε.

2ο ΕΠΑΛ

Με 17.900 μόρια ο Παναγιώτης Χριστόπουλος πέρασε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, σχολή που είχε δηλώσει εξ αρχής ως πρώτη. «Νιώθω χαρούμενος που οι αγώνες μου απέδωσαν καρπούς. Πλέον έφυγε ένα άγχος από πάνω μου, το οποίο είχα αποβάλει ουσιαστικά απ’ τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες, κρίνοντας από τις περσινές βάσεις» υπογράμμισε. Για να προσθέσει πως πλέον θα μπει στη δύσκολη διαδικασία να βρει σπίτι στην Τρίπολη, καθώς δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα. 

Ο Παναγιώτης Κεχαγιάς με 17.675 μόρια εισήχθη πρώτος στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. «Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, η οποία κύλησε πολύ ομαλά, χωρίς τα προβλήματα των 2 προηγούμενων, είχαν θετικά αποτελέσματα και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο» τόνισε, προσθέτοντας πως πλέον θα μπει στη διαδικασία να αναζητήσει το σπίτι του στην πόλη που θα σπουδάσει.  

ΓΕΛ ΠΥΛΟΥ

Με 17.400 μόρια η Φωτεινή - Χριστίνα Μυλωνά πέρασε στη σχολή της προτίμησής της, στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σειρά επιτυχίας 12η. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη και περήφανη για τον εαυτό μου γιατί διάβασα αρκετά, με σκοπό να πετύχω το στόχο μου. Παράλληλα νιώθω τυχερή που στην Αθήνα έχω πολλούς συγγενείς, οπότε θα προσαρμοστώ πιο εύκολα στη νέα μου πόλη» μας είπε, προσθέτοντας πως συγκριτικά με τις περσινές βάσεις δεν ένιωσε κάποιο άγχος, καθώς η βαθμολογία της ήταν υψηλή.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis