Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
18:59 | 24/06/2022

Για ακόμη μία φορά στελέχη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά και συγκεκριμένα η 402-1 του δημοτικού θεάτρου,  κατάφεραν με αυτοθυσία να σώσουν από βέβαιο πνιγμό εναν άντρα που έπεσε απο την πεζογέφυρα του Κηφισού ( ύψος περίπου 25 μ) μέσα στα λύματα, στο ύψος λαχαναγοράς.

Εικόνα
α

 

Διαβάστε επίσης

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά  έλαβε σήμα 11:35 χτες το πρωί για το παραπάνω άτομο και άμεσα μετέβη στο σημείο για να συνδράμει όπως μπορεί.

Κατόπιν αναζητήσεων τους, εντόπισαν το άτομο να είναι μέσα στα λύματα, να  επιπλέει και να εξέχει το κεφάλι του (μύτη) με κίνδυνο να πνίγει.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και άμεσα βρήκαν είσοδο κατόπιν καθοδήγησης του προϊστάμενου τους (400Γ1),  κατέβηκαν με τα πόδια, περπάτησαν στα λύματα 400 μέτρα και φτάνοντας το άτομο  βλέποντας ότι είναι εν ζωή, διασφαλίσαν  την αναπνοή του και ανέμειναν στο σημείο μέχρι που προσέγγισε το ΕΚΑΒ και τον έβγαλαν γιατί ήταν πολυτραυματίας.

Το άτομο νοσηλεύεται εκτός κίνδυνο στο Τζανειο. 

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι βρίσκονται σε άριστο επαγγελματικό επίπεδο, ενισχύοντας παράλληλα στον ύψιστο βαθμό το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας, αποσπώντας ταυτόχρονα ευμενή σχόλια τόσο για τους ίδιους όσο και για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis