Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:20 | 31/12/2021

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την εκπνοή του 2021 και όπως κάθε χρόνο οι στιγμές αυτές συνιστούν μια ευκαιρία αναστοχασμού για όσα συνέβησαν μέσα σε μια Χρονιά πολλαπλών και ιδιαίτερα πολύπλοκων προκλήσεων για όλους μας.

Αφήνουμε πίσω μας το 2021 που ομολογουμένως δοκίμασε σκληρά τις δομές λειτουργίας της Πολιτείας οι οποίες ωστόσο επέδειξαν την αναγκαία ανθεκτικότητα για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Κράτους και συνακόλουθα την προστασία της ευημερίας των πολιτών.

Τα μέτωπα στα οποία όλοι εσείς, γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, κληθήκατε να επιχειρήσετε υπήρξαν πολλά και οι προκλήσεις σε αρκετές περιπτώσεις συντρέχουσες. Παρά τη διαρκή πλέον απειλή της πανδημίας του κορονοϊού, συνεχίσατε με αμείωτη ένταση για μια ακόμη Χρονιά να διασφαλίζετε από άκρη σε άκρη, την Εθνική Ασφάλεια της Ελληνικής Επικράτειας, έναντι κάθε είδους απειλής, σε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. Από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έως τις ακριτικές περιοχές του Έβρου, η παρουσία σας σηματοδότησε το υψηλό επίπεδο διακλαδικής συνεργασίας που χαρακτηρίζει πλέον τις κρίσιμες δομές διασφάλισης της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Χώρας μας. Εφάμιλλης σπουδαιότητας υπήρξε και η αποστολή όλων σας, κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου η Χώρα μας δοκιμάστηκε σκληρά από πρωτοφανείς σε έκταση, ένταση και διάρκεια πυρκαγιές. Η συμβολή σας ώστε να διασφαλιστούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που απειλούνταν καταδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος που χαρακτηρίζει τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που τονώνει σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας που διακατέχει όλους εμάς τους πολίτες σήμερα. Η σπουδαιότητα του συνολικού έργου σας τονίζεται ακόμη πιο εμφατικά δεδομένης της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλετε για την αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια της Χώρας μας, μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον ιδιαίτερης δυναμικότητας, με νέες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για το Σύστημα Ασφάλειας της πατρίδας μας. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη είναι η σημασία των Νέων Τεχνολογιών που αφενός προδιαγράφουν διαρκώς νέες μορφές απειλών από το έγκλημα και τη διεθνή τρομοκρατία, αφετέρου συνιστούν νέα, πολύ ισχυρά όπλα στη διάθεση των Αρχών Επιβολής του Νόμου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των σύγχρονων προκλήσεων για την Εθνική μας Ασφάλεια.

Η Χρονιά που αποχαιρετάμε πλέον σε λίγες ώρες υπήρξε μια μακρά, σκληρή δοκιμασία και για όλους εσάς, γυναίκες και άνδρες Σωφρονιστικοί υπάλληλοι, στελέχη της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης και άλλων ειδικοτήτων στελεχιακό δυναμικό των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας. Πολυάριθμες οι προκλήσεις, υπό το καθεστώς διαρκούς ετοιμότητας για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας στις Δομές Σωφρονισμού, όμως όλες τους αντιμετωπίστηκαν με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού από όλους εσάς συμβάλλοντας κατ' αυτό τον τρόπο στην διασφάλιση της υγείας των κρατουμένων, της ομαλής λειτουργία και της Τάξης μέσα σε αυτές. Ταυτόχρονα συντελέσατε καθοριστικά ώστε να ξεπεραστούν αδυναμίες που χαρακτήριζαν διαχρονικά το χώρο των Δομών Σωφρονισμού. Προσφέρατε ουσιαστική στήριξη στην υλοποίηση σειράς πρωτοβουλιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην κατεύθυνση σταδιακής οικοδόμησης ενός νέου, σύγχρονου, λειτουργικού και ανθρωποκεντρικού Σωφρονιστικού Συστήματος, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς καλές πρακτικές.

Αφήνοντας λοιπόν πίσω μας το 2021, μια ξεχωριστή σε προκλήσεις και δοκιμασίες Χρονιά και ατενίζοντας με αισιοδοξία το 2022 που σύντομα θα καλωσορίσουμε, απευθύνω σε όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και στα στελέχη των Δομών Σωφρονισμού καθώς και στους οικείους σας, τις θερμές ευχές μου αναμένοντας όλοι μαζί να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Χρόνια Πολλά,

Καλή και δημιουργική Χρονιά σε όλους εσάς καθώς και στους οικείους σας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis