Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:30 | 18/02/2022

Προειδοποιητικό μήνυμα από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, βλέπουν οι αρχές πίσω από την εμπρηστική επίθεση με στόχο πολυκατοικία στην οποία διαμένουν 4 αστυνομικοί στο Παγκράτι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας εκτιμούν ότι η ενέργεια ενδεχομένως σχετίζεται με τις επερχόμενες δίκες αντιεξουσιαστών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και με το αίτημα αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μάλιστα δεν αποκλείουν πίσω από την επίθεση να κρύβεται η ίδια αναρχική ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του προέδρου του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα στην Αθήνα, στην οικία του προέδρου της διαρκούς νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Δημήτρη Καμπουράκη στην Αθήνα.

Οι άγνωστοι δράστες πυροδοτησαν τον αυτοσχέδιο εμπρηστικο μηχανισμό αποτελούμενο από κροτίδες, προσανάμματα και εύφλεκτο υλικό, στις 02:50 τα ξημερώματα. Απο την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά την οποία κατάφεραν να σβήσουν γρήγορα οι πυροσβέστες που έσπευσαν το σημείο, ενώ έσπασε η τζαμαρία της εισόδου της πολυκατοικίας και προκληθηκε μαύρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο μένουν 4 αστυνομικοί που υπηρετούν σε νευραλιγκες υπηρεσίες. Πυροτεχνουργοί συγκέντρωσαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού τα οποία έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση.

Πηγή:  thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis