Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:56 | 08/02/2015

 

Καλά φανταστήκατε. Θα ξεκινήσουμε το κείμενο με το μεγαλύτερο κλισέ όλων των εποχών: "Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις". 

Χιλιοειπωμένο, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει απολύτως. Στην γελοιογραφία του Economist απεικονίζεται όλη η πολιτική κατάσταση τω τελευταίων εικοσιτετραώρων. Αν εξαιρέσουμε το σκηνικό του τσίρκου και την... φαρμακερή ατάκα της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, που μπορούν να θεωρηθούν προβλητικά προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η εικόνα μιλά από μόνη της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ντυμένος μάγος με όλα τα... απαραίτητα αξεσουάρ. Ψηλό καπέλο, μαγικό ραβδί, κάπα και παπιγιόν. Κρατά έναν κρίκο που έχει την ταμπέλα "Προεκλογικές υποχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ" και προσπαθεί να τον... χωρέσει σε ένα... τέρας που έχει κέρατα, μακριά δόντια και νύχια, φτερά και ουρά και το οποίο έχει στην πλάτη του την λέξη "χρέος". 
 

ΦΩΤΟ από economist.com
ΦΩΤΟ από economist.com


Το τέρας στέκεται πάνω σε ένα μικροσκοπικό φέσι που φέρει τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και ο Αλέξης Τσίπρας του δείχνει με το ραβδί του ένα άλλο φέσι (επίσης γαλανόλευκο), ουσιαστικά προτρέποντάς το να πατήσει πάνω του. 

Στην πραγματικότητα, απεικονίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να χωρέσει μέσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις το τεράστιο ζήτημα του χρέους...

Η γελοιογραφία κάθε άλλο παρά αισιόδοξο "άρωμα" έχει για την Ελλάδα, αφού το τέρας είναι φανερά πολύ μεγαλύτερο από όσο ο κρίκος των "προεκλογικών δεσμεύσεων". Και παρότι η λεζάντα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει "Παραμένω αισιόδοξος", στο... background απεικονίζεται η γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, να κρατά το πρόγραμμα του τσίρκου στα χέρια της και να ρωτά τον διπλανό της, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ: "Είναι ο μάγος ή ο κλόουν;"

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis