Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 12/12/2021

Την 11η Δεκεμβρίου 2021 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από τον  Πρόεδρο Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση είχε  συνάντηση στα γραφεία την 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας παρουσία του Διοικητή της κ.  Γιάννη Καρβέλη, με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.  

Κατά την συνάντηση αναλύθηκε διεξοδικά στον κ. Υπουργό εκ μέρους μας το  ζήτημα με τις διακομιδές ψυχικά ασθενών προς ακούσια νοσηλεία από την Ελληνική  Αστυνομία. Ένα πάρεργο το οποίο βασίζεται σε μια αναχρονιστική νομοθεσία, σύμφωνα  με την οποία, αρμόδιοι για την διαχείριση αυτής της κατηγορίας των ασθενών είναι  αποκλειστικά οι Αστυνομικοί Υπάλληλοί.  

Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του μας ενημέρωσε για τις σχετικές ενέργειες της Υφυπουργού Υγείας αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας κα Ζωής Ράπτη, καθώς και για  την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των τριών συναρμόδιων Υπουργείων  Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, με ζητούμενο την εκπόνηση νομοθεσίας  αναφορικά με την ακούσια ψυχιατρική νοσηλεία. Ακόμα μας δήλωσε ότι βούληση του  είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη απεμπλοκή των Αστυνομικών από τις διακομιδές  αυτού του είδους και για την οποία θα ασχοληθεί προσωπικά, ώστε να επιταχυνθούν οι  διαδικασίες εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας.  

Η Ένωση μας συνεχίζει την προσπάθεια της, αναμένοντας τις πρωτοβουλίες της  Πολιτείας για την άμεση επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού ανθρωπιστικού ζητήματος, το  οποίο παράλληλα αποτελεί το μεγαλύτερο πάρεργο της Ελληνικής Αστυνομίας  δεσμεύοντας σημαντικές δυνάμεις που χάνονται καθημερινά από την Αστυνόμευση.  Πρέπει το συντομότερο δυνατό να ψηφιστεί και να ισχύσει μια ολοκληρωμένη νομοθετική  ρύθμιση η οποία να αναθέτει την όλη διαδικασία αυτή σε εξειδικευμένο Ιατρικό και  Νοσηλευτικό προσωπικό, που θα διαχειρίζεται κάθε ψυχιατρικό περιστατικό. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ   ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis