Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:57 | 05/08/2020

Από το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών (ηλικίας 46, 40, 51, 22 και 38 ετών) μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά απάτες τετελεσμένες με υπολογιστή κατ' εξακολούθηση, κατά συρροή, κατά συναυτουργία και κατ' επάγγελμα και για παράβαση του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Συγκατηγορούμενοι τυγχάνουν και άλλα άτομα των οποίων η ταυτοποίηση αναμένεται.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η εγκληματική ομάδα είχε αναπτύξει διαρκή εγκληματική δράση στην εξαπάτηση πολιτών από τις αρχές Οκτωβρίου 2019 έως τα μέσα Μαρτίου 2020, έχοντας ιδρύσει εταιρεία με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο, η οποία διέθετε φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα. Διέθεταν προς πώληση συσκευές κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικές συσκευές σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές είτε αναρτώντας στην ιστοσελίδα τους, είτε μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων ευρείας καταναλωτικής απήχησης προκειμένου να εξασφαλίζουν μεγάλη επισκεψιμότητα, πείθοντας τους αγοραστές να καταβάλλουν χρηματικά ποσά με σαφή πρόθεση να τα ιδιοποιηθούν χωρίς ποτέ να παραδώσουν την αντίστοιχη ηλεκτρονική συσκευή.

Τα μέλη της εγκληματική ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος και ο 40χρονος ήταν τα ηγετικά μέλη της ομάδας, ο 51χρονος είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του εισπράκτορα χρηματικών ποσών από το κατάστημα, η 22χρονη είχε το ρόλο της προϊσταμένης της εταιρείας και ο 38χρονος ήταν συνεργάτης της εταιρείας.

Η συνήθης διαδικασία καταβολής των χρηματικών ποσών για την αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών γινόταν είτε με κατάθεση χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας είτε με κατάθεση μετρητών σε υπάλληλο του καταστήματος.

Όπως προέκυψε η εταιρεία μέσω δημοφιλούς ιστοσελίδας ευρείας καταναλωτικής απήχησης ολοκλήρωσε -7.363- παραγγελίες προϊόντων.

Μετά από έρευνες στο κατάστημα που διατηρούσε η εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τερματικό μηχάνημα με εκτυπωμένες αποδείξεις, ταμειακή μηχανή με επτά μπλοκ αποδείξεων πληρωμής και είδη προς πώληση.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί -84- περιπτώσεις απάτης συνολικής οικονομικής ζημιάς -30.832- ευρώ, ενώ εκκρεμεί η διερεύνηση και άλλων περιπτώσεων.

Από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιβλήθηκε στην εταιρεία διοικητικό πρόστιμο των -300.000- ευρώ για παράβαση της Νομοθεσίας περί Προστασίας του Καταναλωτή.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά -84- περιπτώσεις απάτης και εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι υπερβαίνει το ποσό των -120.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis