Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:01 | 20/11/2020

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (Ρομά), που δρούσαν τους τελευταίους 11 μήνες και όπως προκύπτει χρονικά, μετά την αποφυλάκιση τους, «έπιασαν» και πάλι δουλειά σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο ζεύγη αδελφών, ηλικίας από 22 έως 27 ετών.
Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η αστυνομία αναζητά ένα ακόμα άτομο, ως συνεργό τους.

 

ΣΥΛΛΗΨΗ
Οι δράστες είχαν τεθεί υπό τη διακριτική παρακολούθηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών. Οι κινήσεις τους ήταν «ελεγχόμενες», από κάθε άποψη. Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα επισκέπτονταν συχνά πυκνά, συγκεκριμένα σημεία κάνοντας κατόπτευση των στόχων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου και ενώ κινούνταν σε δρόμο της Πάτρας με τα αυτοκίνητα τους, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης των ανδρών της Ασφάλειας,.

 

Η παραδοχή και η ομολογία των πράξεων τους, ήταν μονόδρομος. Σύμφωνα με πηγές της «Π», κοσμήματα που βρέθηκαν στα σπίτια τους και αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία που υπήρχαν σε βάρος τους, δεν τους άφηναν κανένα περιθώριο.

 

ΞΕΠΛΥΜΑ
Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν είναι και αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος).
Στο μικροσκόπιο λοιπόν των ερευνών, από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, που χειρίζονται την υπόθεση, βρίσκεται η αναζήτηση και ο εντοπισμός τραπεζικών λογαριασμών των δραστών ή τρίτων προσώπων, για να ταυτοποιηθεί η διαδρομή του χρήματος.

 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
Οι δράστες είχαν προτίμηση σε κατοικίες μέχρι δυο ορόφων, όπου αναρριχόμενοι -κυρίως απογευματινές, βραδινές ώρες- σε μπαλκόνια, παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων μπαλκονόπορτες και «μπούκαραν».
Εκτός του ότι είχαν «διαβάσει» την περιοχή που θα εφορμούσαν, λάμβαναν μέτρα προφύλαξης. Λειτουργούσαν πάντα βάσει σχεδίου για τον τρόπο προσέγγισης, αλλά και διαφυγής τους.
Σύμφωνα με πηγές της «Π», μετέβαιναν στα σημεία με «υπηρεσιακό» όχημα. Προηγουμένως, φρόντιζαν να σταθμεύουν τα τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα που διέθεταν, σε κοντινή απόσταση, από τον τόπο της «επιχείρησης», έτσι ώστε σε περίπτωση που κάτι στράβωνε, να απομακρύνονταν χωριστά, αποφεύγοντας τα μπλεξίματα με τις αρχές.

 

ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Στον έλεγχο που έγινε στα σπίτια, όπου διέμεναν στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κουκούλα και 158 γραμμάρια κάνναβης
Επιπλέον, κατασχέθηκαν και τα τέσσερα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη διαρρήξεών τους.
 
Συνολικά, οι περιπτώσεις που έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής κατά ομολογία των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» ανέρχονται στις 20. Τα «χτυπήματα» τους , ήταν συγκεκριμένα. Στο στόχαστρο τους, έμπαιναν ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων, που είχαν οικονομική άνεση. Οπως πληροφορείται η «Π», σε μόνο μια περίπτωση, κατάφεραν και άρπαξαν κοσμήματα συνολικής αξίας 300.000 ευρώ(!). Η περιοχή δράσης τους, εκτεινόταν από τα Υψηλά Αλώνια μέχρι και το Ψαροφάι.

 

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Πηγή:  pelop.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis