Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:43 | 29/06/2018

Συνεδρίασε την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του για τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας σχετικά με τα αιτήματα και τα τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν αυτό το διάστημα.

Μεταξύ των θεμάτων, τα οποία συζητήθηκαν, ήταν και αυτό της Μάχιμης Πενταετίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιώργος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, αναφέρθηκε στην θετική έκβαση των προσπαθειών που έγιναν για την έκδοση της εγκυκλίου για τη μάχιμη πενταετία.

[custom:google-ads]

Επίσης στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας με αντικείμενο τη μάχιμη πενταετία, αναφέρθηκε αναλυτικότερα ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών κ. Βασίλειος ΠΑΝΤΑΖΗΣ, παραπέμποντας και στη σχετική κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών (από 11 Ιουνίου 2018, Αρ. Πρωτ.: 504/2/34).

Τόνισε δε ότι η αναμονή για την έκδοσή της της εγκυκλίου διήρκησε δυο ολόκληρα χρόνια,  έχοντας ξεκινήσει έναν κοινό αγώνα με τις άλλες Ομοσπονδίες, με παρεμβάσεις και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και ιδίως με τον τότε υπουργό κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ στον οποίο είχαμε επιδώσει και σχετικό Υπόμνημα με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας.

Το συμπέρασμα είναι ότι όταν το κίνημα των ενστόλων είναι ενωμένο, καταγράφει θετικά αποτελέσματα.

Σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε στη συνέχεια και από το Α.Ε.Α..

Δίνοντας σχετικές διευκρινίσεις αναφορικά με το ερώτημα αν επιστρέφονται καταβληθέντα ποσά, τόνισε επίσης ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα καθόσον η αναγνώριση της πενταετίας προσμετράται ως χρόνος συντάξιμος.

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis