Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:42 | 19/02/2021

Πάνω από 220 ενέργειες αλληλεγγύης και συμπαράστασης από το Αγρίνιο έως την… Γλασκώβη, έχουν εκδηλωθεί για το καταδικασμένο μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Περισσότερες από 5 ενέργειες αλληλέγγυων, καταγράφονται κατά μέσο όρο την ημέρα, στο όνομα του "Λουκά" της 17Ν, αυτές τις 43 ημέρες απεργίας πείνας, μετά τη μεταφορά του από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εμπρηστικές επιθέσεις σε κομματικά γραφεία, αυτοκίνητα αστυνομικών, σπίτια δικαστικών λειτουργών, γραφεία ΜΜΕ και ΑΤΜ, φθορές σε τράπεζες, παρεμβάσεις με φέιγ βολάν και μπογιές σε πολιτικά γραφεία, δημαρχεία, και δημόσιες υπηρεσίες, πανό σε πανεπιστήμια, κρατικά κτίρια και πλατείες, εισβολή σε γραφεία, ραδιοφωνικούς σταθμούς και πλέον … ακόμα και σε υπουργεία.

Μπούκαραν στο Υπουργείο Υγείας

Το πρωί της Πέμπτης, περισσότερα από 60 άτομα εισχώρησαν στο Υπουργείο Υγείας, άπλωσαν πανό, πέταξαν φεϊγβολάν και φώναξαν συνθήματα για τον "Λουκά" της 17 Νοέμβρη, πριν συλληφθούν από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Για περεταίρω έξαρση, ανησυχούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όσο η υγεία του πολύ-ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα που νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείο Λαμίας από τις 16 Φεβρουαρίου, συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Λίγο πριν τις 07:00 το πρωί και μεταδίδοντας ζωντανά σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι περίπου 60 αλληλέγγυοι στον Δημήτρη Κουφοντίνα έφθασαν ανενόχλητοι στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας. Στο σημείο βρισκόταν μόνο ο φύλακας που είχε βάρδια και ειδοποίησε τις αρχές. Για περίπου μια ώρα, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για το καταδικασμένο μέλος της 17 Νοέμβρη, πριν τελικά επέμβουν οι άνδρες των ΜΑΤ που προχώρησαν σε συνολικά 61 προσαγωγές (33 άνδρες και 28 γυναίκες) που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ανάμεσα τους και ο γιός πρώην Προέδρου της Βουλής, ο οποίος και στο παρελθόν είχε προσαχθεί από τις αρχές σε αντίστοιχες ενέργειες, ενώ ήταν ανάμεσα στα ονόματα που υποδέχονταν τον Δημήτρη Κουφοντίνα όταν εκείνος έπαιρνε άδειες. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και απείθεια γιατί αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, παραβίαση των υγειονομικών διατάξεων για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας. Τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Οι ενέργειες σε όλη την Ελλάδα

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λάρισα, Λιβαδειά, Ηράκλειο, Χανιά, Λαμία, Πάτρα, Ξάνθη, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Πύργος, Μεσολόγγι, Ηγουμενίτσα, Αγρίνιο, Ελευσίνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, ακόμα και …Γλασκώβη και Ρώμη. Συγκεντρώσεις και κάθε είδους ενέργειες, καταγράφονται σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, ακόμα και στο εξωτερικό. Υπό τον φόβο κλιμάκωσης, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Από την περασμένη Τρίτη και μετά από 40 ημέρες απεργίας πείνας, το καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας. Μεταξύ άλλων σύμφωνα με τους γιατρού, παρουσιάζει μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχνανση, προβλήματα όρασης και αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια. Τον προβληματισμό της είχε εκφράσει με ανακοίνωση η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ "διότι ο διευθυντής της ΜΕΘ μάς έχει δηλώσει ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση. Υπάρχει από ημέρες εισαγγελική παραγγελία για οποιαδήποτε αναγκαία ενδεδειγμένη ιατρική ενέργεια. Είχαμε αντιδράσει επισημαίνοντας ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο".

Σε απεργία πείνας για 43 ημέρες

Επί 43 ημέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο "Λουκάς" της 17 Νοέμβρη, είχε μεταφερθεί στις 22 Δεκεμβρίου στο Κατάστημα Κράτησης του Δομοκού, από τις φυλακές της Κασσαβέτειας στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου νομοσχεδίου που θεσπίζει την κατάργηση του δικαιώματος μεταγωγής των καταδικασμένων για τρομοκρατία στις αγροτικές φυλακές της χώρας.

Ανακοίνωση για την αντιμετώπιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη "17Ν" Δημήτρη Κουφοντίνα", εξέδωσε το ΚΚΕ στην οποία αναφέρει ότι "είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη "σωφρονιστική” νομοθεσία".

Με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Λάμπρου και Αννέτα Καββαδία, τάσσονται υπέρ Κουφοντίνα.

Πηγή:  thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis