Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:36 | 07/05/2015

Τώρα που ανοίγει ο καιρός και οι βόλτες ολοένα και μεγαλώνουν, έχουμε ανάγκη από κάτι που θα μας φτιάξει τη διάθεση και θα μας απομακρύνει έστω και για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Έτσι, λοιπόν, σκεφτήκαμε τη λαϊκή ρήση «οίνος ευφραίνει καρδίαν» και σου προτείνουμε τέσσερα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας στα οποία μπορείς να συνδυάσεις πολύ καλό κρασί και νόστιμο φαγητό.

Scala Vinoteca

Σε ένα από τα πολυσύχναστα στέκια της πόλης, στο σημείο όπου συναντιέται η οδός Σίνα και Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, οι καλές ετικέτες κρασιών συναντούν τα καλομαγειρεμένα πιάτα σε ένα εστιατόριο! Το «Scala Vinoteca» έχει επανέλθει ανανεωμένο και με νέα διεύθυνση από τον Δεκέμβριο για να συντροφεύσει μοναδικά τα βράδια, όπου οι καλοφαγάδες επιζητούν καλό κρασί και φαγητό.

Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος με τον υπεύθυνο του εστιατορίου Παναγιώτης Νικηφόρου έχουν επιμεληθεί και την τελευταία λεπτομέρεια ενώ οι αρχιτέκτονες του Μουσείου Μπενάκη, Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας, έχουν δημιουργήσει έναν ούλτρα ντιζαϊνάτο χώρο, φτιαγμένο με υλικά όπως ξύλο και λαμαρίνα, που ολοκληρώνεται μοναδικά με τους ήχους της τζαζ μουσικής. Από τις επιλογές που σου προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη είναι παπαρδέλες βουτύρου Isigny με αχλάδια και πεπαλαιωμένο pecorino, κοτόπουλο με black forest ham, quinoa και sauce από morrill μανιτάρια αλλά και η φρέσκια σφυρίδα στα κάρβουνα με σάλτσα από vongole και σαφράν.

Fabrica de Vino

Από τα πρώτα wine bar στην Αθήνα που άνοιξαν το δρόμο, έχει καταφέρει να διαθέτει  έναν από τους μεγαλύτερους καταλόγους κρασιών με ετικέτες που ξεπερνούν τις 650 από όλη την Ελλάδα. Στηρίζοντας την «ταμπέλα» του wine bar χρησιμοποιεί ακόμα και στα ποτήρια μεζούρες στα 75ml και στα 150ml, οι οποίες βοηθούν στο να μετριούνται οι ποσότητες που είναι για δοκιμή και για κατανάλωση. Στα συν το ότι λειτουργεί και σαν κάβα, έχοντας διαφορετικές τιμές στον κατάλογο για τα take away.  Η κουζίνα, από την άλλη, προσφέρει κρύα και ζεστά πιάτα όπως πίτες και τάπας, με τα δεύτερα να μαγειρεύονται με έναν πιο ελληνικό τρόπο.

WinePoint

Ελληνικά επιμένει το «WinePoint» αφού συνεργάζεται αποκλειστικά με εγχώριους αμπελώνες, μετρώντας πάνω από 200 ετικέτες. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των ετικετών αλλά και της κουζίνας του μαγαζιού, η οποία περιλαμβάνει κρύα πιάτα και συνοδευτικά, προέρχονται από μικρούς παραγωγούς, σε μια προσπάθεια των υπευθύνων να στηρίξουν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.

Όλες  οι ποικιλίες οίνου φιγουράρουν στον μακροσκελή κατάλογο, ενώ  πρόσφατα προστέθηκαν νέες, όπως η Κυδωνίτσα και το Βερτζαμί. Μην χάσεις κάθε μήνα το «event του παραγωγού», όπου δίνεται έμφαση στα προϊόντα του εκάστοτε παραγωγού, ο οποίος επίσης βρίσκεται στο μαγαζί και έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο.

By the glass

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του κέντρου, στην παλιάς Αθήνας στοά Ράλλη, συναντάς ένα ατμοσφαιρικό wine bar που έχει λόγο ύπαρξης και το αποδεικνύει καθημερινά με τα γεμάτα τραπεζάκια του. Με τιμές που ξεκινούν από τα 3,5 ευρώ μπορεί να επιλέξεις την ετικέτα κρασιού που ικανοποιεί τους γευστικούς σου κάλυκες και φυσικά να τη συνοδεύσεις με κάποια σαλάτα ή ένα από τα μοντέρνα πιάτα του καταλόγου, όπως ριζότο ή μπέργκερ!

 

koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis