Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 26/03/2021

 Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»

Για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η άδικη και αντεπαγγελματική αντιμετώπιση του εργαζόμενου αστυνομικού από την  Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, Πολιτικής και Φυσικής καθώς και από τους Αξιωματικούς του Σώματος;

Ο αστυνομικός δεν είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης όπως θέλετε να τον αντιμετωπίζετε κύριοι του Αρχηγείου-Υπουργείου και κύριοι αξιωματικοί.

Όλες αυτές οι διαταγές οι οποίες υπερβαίνουν τα νόμιμα , παραβαίνουν τα Προεδρικά Διατάγματα και καταπατούν τους οργανικούς Νόμους της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και τα εργασιακά μας δικαιώματα, δίνονται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές εξελίξεις και χωρίς να υπάρχει συντονισμός και λόγος πολλές φορές και δεν τιμούν την Ελληνική Αστυνομία ως ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Σώμα.

Παράλληλα δεν αναλαμβάνεται και η ανάλογη κάθε φορά ευθύνη από αυτούς που εκδίδουν τις κάθε λογής διαταγές μεταβιβάζοντάς τες, τις ευθύνες αυτές, στον απλό εργαζόμενο αστυνομικό αποδίδοντάς του πειθαρχικές ευθύνες για πράξεις και παραλήψεις που οι ίδιοι έχουν την απόλυτη αρμοδιότητα.

Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να υπάρξει μια συστράτευση όλων μας με τις προσπάθειες που καθημερινά κάνει η Ένωσή μας, θέτοντας ως στόχο την θωράκιση του Έλληνα αστυνομικού από όσους τυχάρπαστους θεωρούν ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι κτήμα τους και η συμπεριφορά τους προς όλους μας τους εργαζόμενους αστυνομικούς είναι απαράδεκτη και αντιδεοντολογική, καθώς δεν δίνουν δεκάρα για την οικογενειακή και πολτισμική μας ζωή.

Σε όλους αυτούς λοιπόν έχει φτάσει η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν, καθώς ούτε έχουν δουλέψει ούτε δουλεύουν και δίνουν εντολές και διαταγές δεξιά και αριστερά με έπαρση, έχοντας γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως ενώ δεν έχουν στην πράξη εφαρμόσει ποτέ τα σχέδια που έχουν στο μυαλό τους και στρίβουν στα δύσκολα μοιράζοντας ευθύνες σε άλλους χωρίς να αναλαμβάνουν τις δικές τους ποτέ.

Στις καταστάσεις αυτές πρέπει να δοθεί μια απάντηση ώστε να σταματήσει ο κατήφορος και η κάθε λογής καταπάτηση δικαιωμάτων από όσους μας θεωρούν δούλους τους και κατώτερους με όλη τη σημασία της λέξεως, ενώ θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους η συμπεριφορά τους δεν αρμόζει στα όσα αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Η συμπόρευση όλων μας και ο αγώνας θα πρέπει να είναι συνολικός και καθολικός αν θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη αστυνομία η οποία σέβεται τον Έλληνα Αστυνομικό, παρέχοντάς του όλα τα εχέγγυα ώστε να είναι επαγγελματίας απέναντι στην κοινωνία. Αδιαμφισβήτητα λοιπόν ο μόνος δρόμος που πρέπει να διαλέξουμε σαν εργαζόμενοι είναι η συσπείρωση μας ενάντια σε όποιον θέλει να μας διασπάσει να μας καταρρακώσει και η αγωνιστικότητα όλων μας θα πρέπει να φανεί στον δρόμο, απαντώντας δυναμικά και σύσσωμα στις αλλαγές που υπονομεύουν τα δικαιώματά μας.

Το χρωστάμε στους συναδέλφους μας, το χρωστάμε σε εμάς και στους κόπους μας, το χρωστάμε στις οικογένειές μας.

Του Ρίζου Κωνσταντίνου, Ειδικού Γραμματέα Τύπου & Μ.Μ.Ε.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis