Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:20 | 28/10/2022

Η Αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης που διαπράχθηκε σε πτέρυγα του τμήματος φυλακών, είπε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στυλιανός Παπαθεοδώρου για τον θάνατο του Τουρκοκύπριου κατάδικου Tansu Cidan στις Κεντρικές Φυλακές, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κάποια τεκμήρια και κάποιες μαρτυρίες και πολύ σύντομα οι έρευνες θα οδηγήσουν σε συλλήψεις.

Σε δήλωση μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στη Λευκωσία, ερωτηθείς εάν έχουν εντοπιστεί οι δράστες, ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι υπάρχει καλή μαρτυρία που εμπλέκει κάποιους της ίδιας πτέρυγας, ενώ σε ό,τι αφορά τους λόγους που οδήγησαν στο υπό διερεύνηση έγκλημα διευκρίνισε ότι «οι έρευνες είναι σε πρώιμο στάδιο» και δεν έγιναν ακόμη συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης

Ερωτηθείς αν από τις διενεργηθείσες έρευνες φαίνεται να εμπλέκονται στο φόνο άτομα εκτός φυλακών, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι με βάση της ενημέρωσης της οποίας έτυχε, δεν φαίνεται να εμπλέκεται κάποιος εκτός φυλακών.

Αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του κρατούμενου, είπε πως βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεγεί υπάρχουν αρκετά κτυπήματα στο σώμα του θύματος, διευκρινίζοντας ότι δεν φέρει τραύματα από τέμνον όργανο.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής και τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών που είναι και οι ειδικοί για να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκαν τα τραύματα, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ,  www.iellada.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis