Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 04/12/2021

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε Περιφερειακά Τμήματα των Χανίων που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα ελληνοποιήσεων μέσω της παράνομης έκδοσης ταυτοτήτων και διαβατηρίων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 30 εν ενεργεία αστυνομικοί, ενώ συνολικά τα μέλη του κυκλώματος ξεπερνούν τα 210. Στον δικαστικό φάκελο υπάρχουν ενδεικτικές αναφορές κι υπόνοιες για τυχόν εμπλοκή του αστυνομικού διοικητή, στο χρηματοκιβώτιο του οποίου βρέθηκαν 320.000 ευρώ σε υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων, ενώ άλλο μέλος του κυκλώματος φέρεται να προχωρούσε σε παράνομες συμβολαιογραφικές πράξεις.

Εντυπωσιάζει ακόμη ότι τα μέλη του κυκλώματος δήλωναν παρά τα τεράστια έσοδά τους μηδενικά εισοδήματα και έπαιρναν κρατικά επιδόματα!

Ως αρχηγός του κυκλώματος εμφανίζεται 60χρονος από το Καζακστάν που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απάτες κι ο οποίος επισκεπτόταν με συνεργούς του (σ.σ. ορισμένοι ήταν συγγενείς του) πολλές αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και φρόντιζε για την έκδοση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων χρησιμοποιώντας πολλές φορές τους ίδιους μάρτυρες για την ταυτοπροσωπία.

Τις ώρες των επισκέψεων οι αστυνομικοί προχωρούσαν σε ηλεκτρονικές αναζητήσεις στο σύστημα Police on Line για να διευκολύνουν το κύκλωμα, κάτι που αποτέλεσε ενοχοποιητικό στοιχείο για αυτούς.

ertnews.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis