Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:19 | 09/05/2022

Λιμανάκια, Βάρκιζα και RIBAS τα στέκια της παραλιακής για τους “εθισμένους” στην ταχύτητα και στην κόντρα. Γρήγορα αυτοκίνητα και μηχανές συμμετέχουν σε παράτολμους και κυρίως παράνομους αγώνες. Ο νικητής της κόντρας κερδίζει… την αδρεναλίνη αλά και παράνομα στοιχήματα.

«Όταν ξεκινάς το μηχανάκι, νιώθεις ότι είσαι εσύ και το μηχανάκι δεν σκέφτεσαι τίποτα» λέει στην κάμερα της ΕΡΤ ένας λάτρης της ταχύτητας.

«Άμα έρθει κάποιος άγνωστος δοκιμάζουμε τα μηχανάκια μας και ίσως βάζουμε κανένα στοίχημα. Λεφτά, άδειες, τα μηχανάκια.. Άμα χάσω εγώ δίνω το μηχανάκι μου».

Ένας άλλος περιγράφει: «Το στοίχημα ανεβάζει πιο πολύ την αδρεναλίνη αλλά γενικά οι κόντρες μας αρέσουν και για αυτό ερχόμαστε. Κάποιες φορές το στοίχημα είναι μεγάλο και ο ηττημένος πρέπει να πληρώσει».

Το στοίχημα θα πληρωθεί όπως και να έχει, συμφωνούν. Όπως περιγράφουν στην κάμερα της ΕΡΤ τα στοιχήματα κάποιες φορές φτάνουν και τα 3.000 ευρώ.

Οι “κοντράκηδες της παραλιακής” δεν φοβούνται για τη ζωή τους, αν και γνωρίζουν ότι ένα λάθος ελιγμός, μπορεί να αποβεί μοιραίος. Έχουν ένα μοναδικό φόβο, το περιπολικό που θα τους στερήσει τη μηχανή από τον επόμενο αγώνα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πηγή: ΕΡΤ

ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis