Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 06/04/2016

Αυτή είναι η περίπτωση για το φιλμ «Genius» που υπογράφει ο βραβευμένος με Tony Award θεατρικός σκηνοθέτης, Μάικλ Γκράντειτζ στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο.

Πρόκειται για την ιστορία του Μάξουελ Πέρκινς (που τον υποδύεται ο Κόλιν Φερθ) ενός εκδότη που ανακάλυψε κάποιους από τους κορυφαίους συγγραφείς του εικοστού αιώνα. Τον Φιτζέραλντ θα ενσαρκώνει στην ταινία ο Γκάι Πιρς, τον Χέμινγουεϊ ο Ντομινίκ Γουέστ και τον Τόμας Γουλφ ο Τζουντ Λο.

Χρονικά τοποθετημένο στη δεκαετία του είκοσι, το «Genius» επικεντρώνεται στα γεγονότα γύρω από τη συγγραφή και την έκδοση του «Look Homeward, Angel», του βιβλίου που έγραψε ο Γουλφ και εξέδωσε ο Πέρκινς, τους οποίους συνέδεε μια φιλία γεμάτη αναταράξεις.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και οι κριτικές δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές. Πολλοί κριτικοί τόνισαν ότι το φιλμ, που βασίζεται στη βιογραφία του Πέρκινς, «Max Perkins: Editor of Genius» του Α. Σκοτ Μπέργκ, δεν εμβαθύνει αρκετά στη σχέση του Γουλφ με τον εκδότη του.

Το σενάριο, πάντως, υπογράφεται από έναν εξαιρετικό επαγγελματία, τον υποψήφιο για Όσκαρ, Τζον Λόγκαν («Μονομάχος», «Ο Τελευταίος Σαμουράι», «Ιπτάμενος Κροίσος», «Hugo», «Skyfall»), που έχει αποδείξει ότι ο τρόπος που χειρίζεται την γλώσσα, μπορεί να προσδώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στην πιο συμβατική ιστορία.

Σε μια ταινία όπως το «Genius», που ο λόγος θα είναι πρωταγωνιστής, περιμένουμε να δούμε την τέχνη του Λόγκαν στο απόγειό της.

Η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες τον Ιούνιο. Μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μια γεύση, από το νέο της τρέιλερ:

 

 

 

http://www.cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis