Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:42 | 15/05/2022

Ως «το πολλοστό κρούσμα παραβίασης της νομιμότητας προκειμένου να εξοικονομηθούν ευνοϊκές συνθήκες για τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», χαρακτηρίζει η δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου θύματος Ζωή Κωνσταντοπούλου την απόπειρα να διεξαχθεί η δίκη του δράστη, Επαμεινώνδα Κορκονέα κρυφά, την περασμένη Τετάρτη στη Λαμία, χωρίς δηλαδή να ειδοποιηθούν η οικογένεια και οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας, και μάλιστα με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

«Ως συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου τα τελευταία 14 χρόνια που υπερασπιζόμαστε την μνήμη του παιδιού έχουμε έρθει κατ’ επανάληψη αντιμέτωποι με μηχανισμούς οι οποίοι ενεργοποιούνται για να “πέσουν στα μαλακά οι δράστες”», αναφέρει στο ethnos.gr η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Για την συνήγορο της οικογένειας αυτό που συνέβη την Τετάρτη αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη πως κανείς δεν θα πρέπει να εφησυχάζει όταν πρόκειται για την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Όπως τονίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου «στην σκανδαλώδη απόφαση του Ιουλίου του 2019, αντιδράσαμε όχι μόνο εμείς, αλλά και η μητέρα του παιδιού με ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που ζήτησε να μεταβιβαστούν αμέσως τα πρακτικά και η απόφαση μόλις καθαρογραφούν, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνοντας αναίρεση αλλά και η Δικαιοσύνη ομόφωνα με την απόφαση καταπέλτη που εξέδωσε στις 18 Μαρτίου του 2022, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίστηκε παρανόμως ελαφρυντικό στον Κορκονέα». «Παρόλα αυτά όμως, υπήρξε ξανά η διάθεση να γίνει μία δίκη στα “μουλωχτά”», σχολιάζει.

Τι ακριβώς συνέβη την Τετάρτη - Οι συνήγοροι το έμαθαν τυχαία από συνάδελφο στη Λαμία

Όπως εξηγεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, αυτό που έγινε την περασμένη Τετάρτη (11 Μαΐου) ήταν καθόλα παράνομο και αντιτίθεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. «Ουσιαστικά δόθηκε η πρώτη δικάσιμος η οποία ήταν εφικτή και η ημερομηνία της δίκης κρατήθηκε ως “επτασφράγιστο μυστικό” από την οικογένεια, τους συνηγόρους και τους δημοσιογράφους για να μην καλύψουν το γεγονός».

Τελικά, οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενημερώθηκαν για τη δίκη εντελώς τυχαία από συνάδελφο δικηγόρο, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Λαμία και έτυχε να δει το πινάκιο.

«Πρόκειται για σκάνδαλο. Όταν μάλιστα καλέσαμε την Εισαγγελία για να επιβεβαιώσουμε ότι πράγματι ίσχυε η ημερομηνία της δίκης, λάβαμε την απάντηση ότι αυτή ήταν η εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας. Δυστυχώς, τότε επιβεβαιώσαμε για άλλη μία φορά ότι κάποιοι ενεργοποιούνται υπέρ του Κορκονέα και της απόσυρσης των κατηγοριών για την δολοφονία του Αλέξανδρου», τονίζει η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Αν δεν το μαθαίναμε τυχαία οι ένορκοι μπορεί να πίστευαν ότι η οικογένεια δεν ενδιαφέρεται»

Εάν οι δικηγόροι της οικογένειας δεν μάθαινε με αυτόν τον… απρόσμενο τρόπο την ημερομηνία της δίκης, τότε είναι πολύ πιθανό να άλλαζε εντελώς η εξέλιξη εκδίκασης της υπόθεσης.

«Εάν δεν εμφανιζόμασταν θα διαμορφωνόταν μέσα στην αίθουσα ένα κλίμα, που θα έδειχνε ότι η οικογένεια του νεκρού παιδιού απουσιάζει και δεν παρακολουθεί καν την δίκη. Το δικαστικό σώμα θα βρισκόταν ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Πασχάλη Γαγάνη στην ιστοσελίδα  ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis