Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:27 | 26/01/2022

Για πρώτη φορά από την αποκάλυψή της στο Pebble Beach στις 13 Αυγούστου 2021, η Lamborghini Countach LPI 800-4 βγήκε στο δρόμο. Σε αυτήν την ειδική περίσταση, το ολοκαίνουργιο σούπερ σπορ αυτοκίνητο συνοδευόταν από δύο από τους σημαντικότερους προκατόχους του, το πρώτο Countach LP 400 και το τελευταίο Countach 25th Anniversary που παρήχθη. Το ντεμπούτο της, μαζί με τους δύο πρωταγωνιστές της ιστορικής συλλογής της εταιρείας, προσέφερε εξαιρετικές και πρωτόγνωρες εικόνες.

Το Countach LPI 800-4 παράγει συνολική ισχύ 814 ίππων. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V12 Lamborghini 6,5 λίτρων, απόδοσης 780 ίππων, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 48 Volt τοποθετημένο απευθείας στο κιβώτιο ταχυτήτων, ο οποίος παρέχει επιπλέον ισχύ 34 ίππων για άμεση απόκριση και αυξημένη απόδοση. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από έναν υπερπυκνωτή που παρέχει τρεις φορές περισσότερη ισχύ από μια μπαταρία ιόντων λιθίου ίσου βάρους.

Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε περιορισμένη έκδοση μόλις 112 μονάδων, οι οποίες είχαν ήδη πουληθεί πριν από την παρουσίασή του. Ο αριθμός των μονάδων παραγωγής είναι μια αναφορά στο «LP 112», το όνομα του προγράμματος που χρησιμοποιήθηκε εσωτερικά κατά την ανάπτυξη της πρώτης Lamborghini Countach. Οι παραδόσεις του Countach LPI 800-4 θα ξεκινήσουν από το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε οδηγούς σε όλο τον κόσμο που θα έχουν το προνόμιο να οδηγήσουν ένα «κομμάτι» της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, που αναβαθμίστηκε για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis