Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 06/05/2022

"Ακούει κανείς;", διερωτάται σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αν. Κρήτης, περιγράφοντας τα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι λιμενικοί που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση, που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Σφακιανάκης και ο Γ.Γ. Ιωάννης Σαραντίδης αναφέρεται:

"Ξεκινώντας για μία ακόμα φορά από την Κρήτη για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στο πλαίσιο διατεταγμένης Υπηρεσίας, διαπιστώνουμε με πλήρη απογοήτευση ότι βρισκόμαστε επανειλημμένα στο ίδιο έργο θεατές. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξακολουθεί να απαξιώνει προκλητικά το προσωπικό του, σε ό,τι αφορά στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, καθώς επιμένει να αντιμετωπίζει τα στελέχη του σαν πολίτες γ’ κατηγορίας. Οι λιμενικοί που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους με τα πλοία της γραμμής υποβάλλονται σε απίστευτη ταλαιπωρία λες και πρόκειται για καψόνι. Είναι ένα ζήτημα που έχουμε θέσει και στο παρελθόν, ελπίζοντας ότι οι αρμόδιοι θα ελάμβαναν υπόψη τους, την αξιοπρέπεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και θα έπρατταν το αυτονόητο, το ίσως όχι και τόσο αυτονόητο για την Ελληνική πραγματικότητα τελικά.

Πώς μπορεί εξάλλου, να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι οι λιμενικοί ξεκινάμε από την Κρήτη για να φθάσουμε στον Υπηρεσιακό προορισμό μας, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χωρίς να δικαιολογούν ένα κρεβάτι διανυκτέρευσης μετά από δύο ημέρες ταξιδιού; Πολλές φορές καλούμαστε να αναλάβουμε Υπηρεσία μόλις φθάσουμε στο νησί. Και επαναλαμβάνουμε: η μετακίνηση μας επιβάλλεται για αυστηρά Υπηρεσιακούς λόγους και όχι για ψυχαγωγία, στο πλαίσιο κάποιας εκδρομής.

Διεκδικούμε το αυτονόητο όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν να μας αντιμετωπίζουν ως γραφικούς. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ασφάλεια, στο σεβασμό της προσωπικότητας και της αποστολής μας. Και γι’ αυτό δεν θα κουραστούμε να διεκδικούμε, δεν θα κουραστούμε να φωνάζουμε την αλήθεια. Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να μας παρουσιάζουν σαν επαίτες. Έχουν άραγε αναρωτηθεί πόσοι κίνδυνοι εγκυμονούν όταν συνάδελφοι καλούνται να αναλάβουν βάρδια ενώ παραμένουν άυπνοι για 24ωρα; Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο, ζητάμε να μετακινούμαστε αξιοπρεπώς! Η Ένωση μας έχει συζητήσει το θέμα αυτό με τον κύριο Υπουργό, σε συναντήσεις μας ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει λύση, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος μας. 

Κύριε υπουργέ, παρακαλούμε πολύ, δώστε επιτέλους λύση!!! 

Κύριε Αρχηγέ, όλες οι προηγούμενες Ηγεσίες δεν μπορούσαν, δεν ήθελαν να δώσουν λύση. Παρακαλούμε πολύ να συμβάλλετε ώστε επιτέλους να δοθεί οριστική λύση. 

Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι, ότι οι Λιμενικοί δεν είναι άνθρωποι γ’ κατηγορίας"!

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis