Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 20/05/2022

Με «καμπάνα» 2 ετών και 2 μηνών έφυγε από τα Δικαστήρια του Βόλου ένας 20χρονος από την Αλγερία, ο οποίος τιμωρήθηκε πειθαρχικά με 16 βαθμούς ποινής (αντιστοιχεί σε περιορισμό από μία έως δέκα ημέρες σε ειδικό κελί κράτησης ή μεταγωγή ή στέρηση επί ένα έτος δυνατότητας συμμετοχής σε εργασία ή σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης), ο ίδιος ωστόσο, νόμιζε ότι του επιβλήθηκε ποινή 16 χρόνων φυλάκιση (!), με αποτέλεσμα να βρίσει το πειθαρχικό συμβούλιο, να κλωτσήσει καρέκλες και να χτυπήσει μια φορά σωφρονιστικό υπάλληλο…

Όλα έγιναν την Τετάρτη, όταν στη διάρκεια πειθαρχικού συμβουλίου του επιβλήθηκαν 16 βαθμοί ποινής. Ο νεαρός δεν κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο και νόμιζε ότι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών. Με αποτέλεσμα να βγάλει τη μάσκα, να μιλήσει έντονα στο συμβούλιο της φυλακής, να τους βρίσει, ενώ στη συνέχεια πήγε στην αίθουσα του επισκεπτηρίου κλώτσησε καρέκλες και όταν έπεσαν πάνω του οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, να χτυπήσει έναν από αυτούς πριν τον ακινητοποιήσουν…

Ο νεαρός οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων κατά συρροή, διατάραξης λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας, απόπειρα σωματικής βλάβης από πρόθεση και απειλή.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο σωφρονιστικός υπάλληλος που δέχτηκε ένα χτύπημα και κατέθεσε τι έγινε όταν του ανακοινώθηκε η ποινή από το πειθαρχικό συμβούλιο. Όπως είπε όταν άρχισε να κλωτσάει καρέκλες ο ίδιος και ο αρχιφύλακας προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, επιτέθηκε στον ίδιο, τον χτύπησε μια φορά και τον απείλησε.

Σύμφωνα με τον σωφρονιστικό υπάλληλο, ο συγκεκριμένος κρατούμενος διαταράσσει τη λειτουργία των φυλακών εδώ και ένα χρόνο που ήρθε μεταγωγή, καθώς έχει μαλώσει με τους Σύριους κρατούμενους, τους Πακιστανούς και τους μάγειρες.

Την «παρανόηση» που έγινε, εξήγησε ο νεαρός κατηγορούμενος, που είπε ότι δεν κατάλαβε ότι η ποινή του ήταν 16 βαθμοί ποινής, νόμιζε ότι ήταν 16 χρόνια φυλάκιση, έκανε μεγάλο λάθος και άρχισε να φωνάζει και να κλωτσάει τις καρέκλες. Ο νεαρός αλλοδαπός ζήτησε συγνώμη και είπε ότι δεν κατάλαβε ότι χτύπησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, πάνω στην αντίδραση και ενώ ήταν θυμωμένος.

Τελικά καταδικάστηκε για τρεις κατηγορίες (αθωώθηκε για την απειλή) σε φυλάκιση 2 ετών και 2 μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να τον προειδοποιεί ότι για διάστημα τριών ετών, αν καταδικαστεί ξανά, θα εκτίσει και αυτή την ποινή.

magnesianews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis