Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:13 | 05/04/2022
Ο κ. Χρήστος Κονταρίδης, μέσω ανάρτησης του στο Fb αναφέρεται στις Κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. διατυπώνοντας κάποιες σημαντικές επισημάνσεις:
 
"Από το 2014 και μετά, έχει ξεκινήσει στις κρίσεις της Αστυνομίας το έξης παράδοξο: Αρχηγοί, αντιστράτηγοι και ανώτατοι αξιωματικοί, να προέρχονται από την επαρχία ή να μην έχουν μακροχρόνια (πολλές φορές και καμία) εμπειρία σε θέσεις αιχμής, είτε τάξης, είτε ασφάλειας.
 
Οι φετινές κρίσεις συνέχισαν αυτό το παράδοξο, με αποτέλεσμα μέσα στην επετηρίδα αντιστρατήγων και υποστρατήγων να βρίσκονται δύο ή τρία άτομα με προϋπηρεσία στην Αττική.
 
Αυτή η παρατήρηση, δεν αποτελεί επουδενί μομφή για τους συναδέλφους ή τοπικιστική στάση, αλλά πολύ αντικειμενικά το 90% των προβλημάτων συγκεντρώνονται στην Αττική, και φυσικά το βάρος αυτό το σηκώνουν συγκεκριμένες υπηρεσίες, ενώ δεν πιστεύω πως είναι πολύ εύκολο να υπηρετείς 30 χρόνια εκτός Αθήνας και να μπορείς να αντεπεξέλθεις στα προβλήματα της πρωτεύουσας.
 
Ούτε στο παρελθόν ήταν ιδανικά τα πράγματα, αλλά πάντα υπήρχε ένα περίπου 30% Αξιωματικών, που ανεξάρτητα συμπάθειας, τους αναγνώριζες εμπειρία και ικανότητα.
 
Ελπίζω από καρδιάς, η νέα ηγεσία να έχει τη δυνατή καλύτερη πορεία, αλλά οι τελευταίες κρίσεις αποτελούν μια ακόμα επιβεβαίωση του δόγματος "Δεν κάνω τίποτα, ώστε να μην έχουν να μου προσάψουν τίποτα" και δεν το θεωρώ αυτό καλή παρακαταθήκη για τις νεώτερες γενιές αξιωματικών."
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis