Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:09 | 05/09/2016

Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Λεωνίδα Τερζή συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας. Στη λήξη της συνεδρίασης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Νίκος Καραμανωλάκης έθεσε το ζήτημα που σχετίζεται -όπως σημείωσε- με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη μη επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας και μεταξύ άλλων συνδέεται και με μείωση των εσόδων του Δήμου.

«Σύμφωνα με επαγγελματίες που πωλούν κάρτες για την ελεγχόμενη στάθμευση, φέτος δεν έγιναν πωλήσεις. Τα οχήματα στάθμευαν όμως στους χώρους που έχουν οριστεί αφού λόγω και της υποστελέχωσης του Α.Τ. Σητείας δεν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου παραβατικότητας στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης. Αυτό είχε ως συνέπεια μειωμένα έσοδα για το Δήμο ιδιαίτερα την θερινή περίοδο.

Το γεγονός  μεταξύ άλλων φυσικά καταδεικνύει την αναγκαιότητα λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας και την λανθασμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Σητείας για τη μη επανίδρυσή της», σημείωσε.

«Το θέμα της επανίδρυσης της Δημοτικής Αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Τερζής, «δεν είναι αντικείμενο της Οικονομικής Επιτροπής.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το anatolh.com, παρατηρείται μία τάση αύξησης αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης από το κράτος χωρίς όμως την αντίστοιχη μεταφορά πόρων και προσωπικού για την υλοποίηση τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο Δήμο Σητείας, όπου δεδομένων και των συνταξιοδοτήσεων προσωπικού το πρόβλημα είναι μεγάλο. Υπάρχει υπηρεσία με ένα και μοναδικό εργαζόμενο, που είναι και προϊστάμενος του εαυτού του, όταν θα έπρεπε να υπάρχουν τέσσερις εργαζόμενοι.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να γίνει κάτι άλλο σε ό,τι αφορά την Δημοτική Αστυνομία και καλώς κατά την προσωπική μου άποψη οι εργαζόμενοι αυτής στελέχωσαν υπηρεσίες του Δήμου, όπως μεταξύ άλλων είναι και η Οικονομική, όπου οι ελλείψεις ήταν σοβαρές.

Η αύξηση των εσόδων του Δήμου αποτελεί πάντα ζητούμενο. Υπάρχει σχεδιασμός που αφορά πρωτίστως τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου, χωρίς όμως τη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το πολίτη, ο οποίος θα συζητηθεί σε επόμενες συνεδριάσεις».

www.ekriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis