Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:20 | 26/07/2022

Ευρύτερη πλειοψηφία εξασφαλίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αστυνομική εκπαίδευση, που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Υπέρ της αρχής τάσσεται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση.

Διαβάστε επίσης

Κατά της αρχής του νομοσχεδίου θα δηλώσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Ο εισηγητής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας είπε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της παρεχόμενης αστυνομικής εκπαίδευσης των σπουδαστών της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και των σχολών Αστυνομικής Ακαδημίας.

«Διαμορφώνεται, μια νέα εικόνα αστυνομικού, με γνώσεις και δυνατότητα να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας», είπε ο βουλευτής της ΝΔ που τόνισε ότι το νομοσχέδιο συνιστά πραγματική τομή καθώς με σύγχρονα προγράμματα θα δοθούν όλα τα αναγκαία εφόδια στον νέο αστυνομικό, μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης, ώστε να επιτελέσει σωστά το έργο του, στην πρόληψη και την αποτροπή τού εγκλήματος.

«Στόχος είναι η αναδιαμόρφωση του χαρακτήρα της Σχολής Αξιωματικών, της παρεχόμενης εκπαίδευσης ώστε με την υψηλής ποιότητας παρεχόμενη εκπαίδευση τα στελέχη να μπορούν να ανταποκριθούν στις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας. Παρέχει εκείνα τα μέσα με τα προγράμματα σπουδών και με τα γνωστικά πολλαπλά αντικείμενα υψηλής ποιότητας που διδάσκονται να εξασφαλίζουν στους σπουδαστές θεωρητική και πρακτική εξάσκηση», είπε ο εισηγητής της ΝΔ. Αναφερόμενος στην Αστυνομική Ακαδημία, ο Ανδρέας Κουτσούμπας είπε ότι επιχειρείται με τις διατάξεις, η ρύθμιση της οργάνωσης και λειτουργίας αυτής με στόχο την εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού για την αντιμετώπιση περιστατικών, δηλαδή, ορθή κατάρτιση για να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

«Η Αστυνομική Ακαδημία θα μπορεί να αναπτύσσει συνεργασίες και δράσεις με ΑΕΙ, άλλους φορείς, με ερευνητικά κέντρα. Ήταν αυτό το ζητούμενο που λέγαμε, να ανοίξει τα φτερά της η Αστυνομία να γίνει ανοιχτή στην κοινωνία στις νέες προκλήσεις», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis