Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:58 | 11/01/2020

Ανακατάληψη των κτιρίων που είχαν εκκενωθεί έπειτα από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Κουκακίου πραγματοποίησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, ανακατάληψη πραγματοποιήθηκε στα κτίρια επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21. Η ομάδα που πραγματοποίησε τις ανακαταλήψεις ανήρτησε κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και πέντε προσαγωγές.

Στις 18/12/2019 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ βρέθηκαν στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι προκειμένου να εκκενώσουν τα υπό κατάληψη κτίρια. Μάλιστα, τότε είχε ξεσπάσει ένταση μεταξύ των καταληψιών και των αστυνομικών. Επίσης, οργή και αντιδράσεις είχε προκαλεί, κυρίως, η σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του στο σπίτι τους.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο ίδιος, ομάδα αστυνομικών είχαν ζητήσει άδεια για να ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού του ώστε να ενισχύσει την επιχείρηση εκκένωσης. Όταν εκείνος αρνήθηκε και απάντησε ότι αυτό θα γινόταν μόνο εάν είχαν εισαγγελική εντολή, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του, έβγαλαν όπλα μπροστά στα δύο παιδιά του και τον συνέλαβαν.

Ο Δημήτρης Ινδαρές είχε καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών, καταγγέλλοντας κακοποίηση, ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πηγή:  ethnos.gr

Δείτε εδώ νεότερη ενημέρωση

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis