Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:03 | 25/02/2016

Το αντικείμενο της έρευνας στο φορτηγό και το σπίτι ενός 48χρονου στην Κομοτηνή, ήταν να εντοπιστούν ναρκωτικά, αλλά οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν μόνο  μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα τσιγαριλίκι. Αντίκρισαν, όμως, και ένα μικρό... μουσείο με αρχαιότητες!

Ο ύποπτος είχε στην κατοχή του 213 νομίσματα της ελληνιστικής, ρωμαϊκής, οθωμανικής, βυζαντινής και νεότερης περιόδου, πέντε χάλκινα και αργυρά δαχτυλίδια, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια της οθωμανικής περιόδου και διάφορα άλλα αρχαία αντικείμενα τα οποία παρελήφθησαν από αρχαιολόγο της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων και εξετάζονται για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν.

Στην κατοχή του 48χρονου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα περίστροφο που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, 48 φυσίγγια κρότου– λάμψης, ένα μαχαίρι μήκους 0,29 εκατοστών και δυο συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό βάρους 478 γραμμαρίων. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης του άσκησε δίωξη για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων, περί όπλων, περί ναρκωτικών και του Τελωνειακού Κώδικα.

http://www.pronews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis