Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:08 | 13/02/2022
Παρά την αύξηση των εισακτέων στις σχολές της αστυνομίας, ο αριθμός τους παραμένει μικρότερος των αναγκών που πρόκειται να ανακύψουν.
 
Όσοι μπουν φέτος στις σχολές θα βγουν μετά από 3 έτη στην περίπτωση της Σχολής Αστυφυλάκων και μετά από 4 έτη στην περίπτωση της Σχολής Αξιωματικών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, η πλειοψηφία των 3000 μη ανακριτικών αρχιφυλάκων που πρόκειται να προαχθεί στον βαθμό του ανθυπαστυνόμου πρόκειται να φύγουν από την υπηρεσία τα επόμενα 3 χρόνια.
 
Το κύμα συνταξιοδοτήσεων θα συνεχίσει καθώς μέχρι το 2029 θα έχουν φτάσει στο όριο συνταξιοδότησης και οι τελευταίοι που εισήχθησαν στην αστυνομία πριν το θεσμό των πανελληνίων, δηλαδή οι σειρές μέχρι το 1995, καθώς και αρκετοί από τους πρώτους συνοριοφύλακες που εισήχθησαν με όριο ηλικίας τα 32.
 
Ο προγραμματισμός των προσλήψεων πρέπει να γίνει όσο υπάρχει χρόνος, ώστε οι εισακτέοι να προλάβουν να αποφοιτήσουν αλλά και να αποκτήσουν επαρκή εμπειρίας ώστε να αντικαταστήσουν το προσωπικό που θα φεύγει. Οι ανωτατοποιημένες πλέον σχολές της αστυνομίας είναι η κινητήριος δύναμη που θα επιτρέψει την αστυνομία να εξελιχθεί ώστε να αντεπεξέλθει στις νέες ανάγκες που ανακύπτουν. Ήδη πολλές Υπηρεσίες της Αστυνομίας λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και μία επιπλέον συρρίκνωση αυτού μόνο δυσμενείς συνέπειες θα έχει όχι μόνο για τους πολίτες αλλά ιδίως για τους ίδιους τους συναδέλφους.
 
Κοκονάς Αριστείδης,
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης,
Αντιπρόσωπος της ΕΑΥΘ στην ΠΟΑΣΥ
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis