Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:09 | 12/03/2022

Π Ρ Ο Σ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.)

Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Ε Ι Τ Α Ι

1. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

2. ΜΕΛΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Α.Μ.Θ. - ΚΡΗΤΗΣ

ΘΕΜΑ: «Πρόταση για εξ΄ αποστάσεως φοίτηση στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Ακαδημίας»

ΣΧΕΤ: α) Π.Δ. 380/1996.

          β) Π.Δ. 153/2004.

          γ) Π.Δ. 103/2009.

Με το παρόν έγγραφο, από κοινού η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης, θα θέλαμε να εισάγουμε προς επεξεργασία - προώθηση και υλοποίηση, την πλέον ρηξικέλευθη πρόταση, να θεσμοθετηθεί παράλληλα με τη δια ζώσης φοίτηση στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας που ισχύει μέχρι σήμερα και η εξ΄ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας να επιμορφωθούν χωρίς να υποχρεώνονται να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους, στην Αθήνα όπου εδρεύει η συγκεκριμένη σχολή, για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται (από έξι έως οκτώ μήνες) προκειμένου να φοιτήσουν.

Μάλιστα στη καινοτόμο αυτή πρόταση που καταθέτουμε, προτείνουμε επίσης όπως η φοίτηση με τη μέθοδο της εξ΄ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης να γίνεται παράλληλα με την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., κατά τις εκτός υπηρεσίας των ώρες, κατά τρόπο μάλιστα που δεν θα παραβλάπτει την ομαλή εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, όπως άλλωστε θα γινόταν εφόσον ένα στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. επιθυμούσε να φοιτήσει σε ένα οποιοδήποτε άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως γίνεται αντιληπτό, η Ελληνική Αστυνομία δεν αποστερείται των υπηρεσιών των στελεχών της που θα φοιτήσουν στη συγκεκριμένη σχολή, σε αντιδιαστολή με τη σημερινή πραγματικότητα, όπου τα στελέχη που θα φοιτήσουν στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, αποσπώνται στη σχολή για ολόκληρο το χρόνο φοίτησής τους και δεν διατίθενται σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία μέχρι και την απόκτηση του πτυχίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένεκα της πανδημίας του COVID-19, η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας έχει ήδη αξιοποιήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες, πραγματοποιώντας στο πρόσφατο παρελθόν εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση των σπουδαστών της, έχοντας αποκτήσει πλέον τη σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία στις νέες μεθόδους εκπαίδευσης.

Επιπροσθέτως θα θέλαμε να υπερθεματίσουμε ότι η Σχολή Εθνικής Άμυνας που υπάγεται διοικητικά και εκπαιδευτικά στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμα σπουδών της και την φοίτηση με τη μέθοδο της εξ΄ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα η φοίτηση στη Σχολή Εθνικής Άμυνας διακρίνεται σε Κανονική Φοίτηση και σε Διαδικτυακή Μάθηση. Η Κανονική Φοίτηση διαρκεί από επτά (7) έως εννέα (9) μήνες, λαμβάνει χώρα στην Αθήνα και κατά τη διάρκειά της οι σπουδαστές ανήκουν στη δύναμη της Σχολής και απαλλάσσονται των καθηκόντων τους. Η Διαδικτυακή Μάθηση διαρκεί από δώδεκα (12) έως δεκατέσσερις (14) μήνες και λαμβάνει χώρα με την εξ΄ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, παράλληλα με την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων των στελεχών.

Τέλος, στο πλαίσιο των σπουδών με τη μέθοδο αυτή προβλέπεται η υποχρεωτική παρουσία των σπουδαστών στην Σχολή για τρία (3) τριήμερα, κατά τα οποία απαλλάσσονται των καθηκόντων τους.

Με βάση τα προαναφερόμενα στοιχεία, κρίνεται άκρως απαραίτητο και επιτακτικό, δεδομένου των τρέχουσων συνθηκών, ο εκσυγχρονισμός της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας της Αστυνομικής Ακαδημίας στα πρότυπα της Σχολής Εθνικής Άμυνας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που δεν έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τις οικογένειες τους και να αποσπασθούν στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας για 6 μήνες, να επιμορφωθούν περαιτέρω, με σκοπό να καταστούν ικανότεροι στο να χειρίζονται θέματα Εθνικής Ασφάλειας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Α.Μ.Θ.                                  

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                 

ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος    ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ Σταύρος   

     

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.ΕΝ.Α.Α.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ Στυλιανός    ΖΕΡΒΑΚΗΣ Πέτρος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis