Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:28 | 22/02/2022

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου όπου συνομίλησε με υπηρετούντες συναδέλφους και τη Διοίκηση.

Βασικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού που επηρεάζει κάθε υπηρεσιακή πτυχή. Αυτή τη στιγμή, το Τμήμα έχει οργανική δύναμη 333 άτομα, πλην όμως, η παρούσα δύναμη είναι 245. Μόνο την τελευταία διετία έχουν μετατεθεί 20 Αστυνομικοί, ενώ πολλές είναι και οι χρόνιες αποσπάσεις σε άλλες Υπηρεσίες που δημιουργούν μια επίπλαστη εικόνα πληρότητας.

Η εβδομαδιαία υπηρεσία δεν εκδίδεται κανονικά, ενώ οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται για τις μειωμένες ώρες νυχτερινής απασχόλησης που τους στοιχίζουν οικονομικά. Η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ξεκινήσει την έκδοση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, κάτι το οποίο θα παρακολουθούμε στενά ως Ένωση.

Η όλη κατάσταση έχει εκτοξεύσει οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις στις 1853. Σημειώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα, η Υπηρεσία έχει αποδεσμευτεί από τη φύλαξη 4 ευπαθών στόχων, οι οποίοι πέρασαν στην αρμοδιότητα άλλων Υπηρεσιών.

Όλα τα παραπάνω, οδήγησαν τον Διοικητή του Τμήματος να αποστείλει έγγραφη αναφορά προς την προϊστάμενη Υπηρεσία την 4-2-2022, τονίζοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η κατάσταση θα επιδεινωθεί αν δεν δοθούν ουσιαστικές λύσεις, καθώς ο ίδιος αδυνατεί να εκδώσει τον πίνακα υπηρεσίας βάσει των διατασσομένων.

Επισημαίνουμε ότι πάνω από τη μισή δύναμη του Τμήματος απασχολείται στη φύλαξη στόχων, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο. Καθημερινά το Α.Τ. Λευκού Πύργου ενισχύει την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών-Δικαστηρίων με 5 Αστυνομικούς κατά μέσο όρο και 2 Αστυνομικούς σε φυλάξεις νοσοκομείων, σύμφωνα με πίνακα φρουρήσεων που βγαίνει από την Διεύθυνση Αστυνομίας. Μάλιστα, μέσα στην τεράστια υπηρεσιακή πίεση που επικρατεί, ενημερωθήκαμε ότι για κάποιους στόχους ζητούνται συγκεκριμένοι Αστυνομικοί. Τέτοιες ενέργειες εκτός από κατάφωρα άδικες είναι και ύποπτες και γι’αυτό θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα.

Έντονη απορρύθμιση προκαλούν και τα μέτρα τάξης για αθλητικές εκδηλώσεις, τα οποία κατά συνήθεια ανακοινώνονται στις 3 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να τροποποιείται εκ νέου ο πίνακας υπηρεσιών και να καθυστερεί να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους.

Αν στα ανωτέρω συνυπολογίσουμε και τον αριθμό των Αστυνομικών που λείπουν λόγω λήψης των υπολοίπων αδειών, αλλά και τα κρούσματα covid-19, καταλαβαίνουμε γιατί τις τελευταίες μέρες έχει διακοπεί η δεύτερη εποχούμενη περιπολία που έβγαινε από κοινού με άλλα 2 κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα.

Το συγκεκριμένο Τμήμα υποτίθεται ότι είναι στο κέντρο ενδιαφέροντος της Ηγεσίας. Στο παρελθόν το επισκέφθηκαν πρώην Αρχηγοί και Υπουργοί, ενώ πριν από λίγο καιρό το επισκέφθηκε και ο νυν Υπουργός. Από το 2017 συνεχώς γίνονται ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά η κατάσταση αντί να βελτιώνεται συνεχώς χειροτερεύει. Αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι υπάρχει έλλειψη βούλησης.

 Επειδή μιλάμε για το κεντρικότερο Τμήμα και την πολυπληθέστερη περιοχή της πόλης, όπου καθημερινά συγκεντρώνονται χιλιάδες πολίτες, πρέπει επιτέλους η ενίσχυση του Α.Τ. Λευκού Πύργου να είναι ουσιαστική και όχι επιφανειακή.

      

Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2022

    

  

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis